Главно РС и матица

Хоти: Међународни партнери од Приштине захтјевају да се одмах успостави ЗСО

ТВРДИ ДА ЈЕ ПРИШТИНА У НЕПОВОЉНОМ ПОЛОЖАЈУ ЗБОГ КУРТИЈЕВИХ „НЕПРОМИШЉЕНБИХ ПОСТУПАКА“

БИВШИ премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти изјавио је данас да међународни партнери од Приштине захтјевају да се одмах успостави ЗСО.

Он је оцијенио да је Приштина у неповољном положају у дијалогу са Београдом због непромишљених поступака актуелног премијера Аљбина Куртија.

Хоти за Косова прес тврди, да је његова влада оставила оквир за дијалог који је имао за циљ обострано признање, али су Куртијеви поступци уназадили овај процес.

Он сматра да је погрешан приступ садашњих приштинских власти, од самог почетка, довео до овакве ситуације, због чега њихови међународни партнери захтјевају да се одмах формира Заједница српских општина.

Како је оцијенио, претходна влада привремених приштинских институција је са међународним партнерима договорила оквир дијалога који се није дотицао ових тема и није укључивао теме, како је навео, територијалног интегритета и суверенитета.

Хоти је навео да је Приштина у најнеповољнијем положају за дијалог због одлука које су довеле до заоштравања ситуације на сјеверу КиМ и повлачења Срба из приштинских институција.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар