Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић: Ствара се нервоза и траже кривци, али не смијемо дозволити да то наруши структуру СДА

ТВРДИ ДА ЈЕ ЗА ПОМИРЕЊЕ И СА ОНИМА СА КОЈИМА СЕ РАНИЈЕ САМ БИО РАЗИШАО

Фото: Patria

  • «Никада нисам за то да угледни и способни људи напуштају СДА. Погрешан је приступ да СДА кани нешто против Звиздића. Звиздић је сам дао изјаву да ће напустити и остале ултиматуме, мислим да то није требало»

КАНИМО да поставимо дијагнозу стања до наредног колегијума, крајем идуће седмице планирамо сједницу Предсједништва и да донесемо одлуке и видимо гдје се радило добро, гдје није, казао је данас након сједнице Колегијума СДА лидер ове странке Бакир Изетбеговић.

На питање да ли се причало о односу са Денисом Звиздићем, казао је:

«Тражио сам да се без господина Звиздића не улази у дубину и суштину ствари. Није се могло избјећи, али то није темељито разматрано. Мислим да су породични разлози у питању“, додао је Изетбеговић, преноси Н1.

«Било би одговора, пало је тешких ријечи. Мислим да је вријеме да стану те тешке ријечи, да даље не расклимавамо структуру странке и да не збуњујемо припаднике странке и чланове“, казао је предсједник СДА.

Изетбеговић је казао да су турбуленције унутар странке посљедица резултата избора у неким мјестима.

«Ствара се нервоза, у Сарајеву смо имали врло лош резултат. Ствара се нервоза и траже кривци и не смијемо дозволити да то наруши структуру странке. Морамо видјети шта су разлози што нисмо успјели у Сарајеву, а јесмо у Вогошћи или нисмо у Зеници а јесмо у Високом. Одговори нису једноставни, неки су у руководству, неки објективни“, рекао је Изетбеговић.

За крај је рекао да је он за опцију помирења, па и са оним с којим се раније разишао.

«Никада нисам за то да угледни и способни људи напуштају СДА. Погрешан је приступ да СДА кани нешто против Звиздића. Звиздић је сам дао изјаву да ће напустити и остале ултиматуме, мислим да то није требало“, закључио је Изетбеговић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар