Главно Странке

Кошарац: Позивам народ да одбаци и лажне вијести и Савез за поразе

„МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА“ У БАЊАЛУЦИ И САРАЈЕВУ ПО СВАКУ ЦИЈЕНУ ЖЕЛИ МАРИОНЕТСКУ ВЛАСТ
  • „Народ им неће опростити издају и чињеницу да су пуне четири године радили против институција Републике Српске и интереса српског народа. Зато се ових дана јавност у Републици Српској и БиХ загађује неистинама и манипулацијама с циљем да се доведе у питање и криминализује изборни процес“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је Срни да су „опозиционе партије у Републици Српској, као и организације и медији које контролишу СДС, ПДП и НДП добили задатак да по сваку цијену проблематизују и криминализују предстојеће опште изборе и институције задужене за њихово провођење“.

„Очигледан је страх опозиције од убједљивог пораза на предстојећим изборима, о чему говоре све релевантне предизборне анкете. Јасно је да им народ неће опростити издају и чињеницу да су пуне четири године радили против институција Републике Српске и интереса српског народа. Зато се ових дана јавност у Републици Српској и БиХ загађује неистинама и манипулацијама с циљем да се доведе у питање изборни процес, као и да се малобројним присталицама СДС, ПДП и НДП понуде какви-такви изговори за пораз на предстојећим изборима“, оцијенио је Кошарац.

Он је додао да опозиција, заједно са појединим представницима међународне заједнице, који по сваку цијену желе да у Републици Српској и на нивоу БиХ инсталишу марионетску власт, разрађује и проводи различите врсте сценарија с циљем да се спријечи демократско провођење избора и воље бирача.

„Све су опције у игри – од оних најрадикалнијих, које подразумијевају физичко спречавање одржавања избора, преко организације ‘спонтаног окупљања грађана’ којим би се покушала спријечити примјена резултата избора, до свакодневне продукције и пласирања лажних вијести о наводним изборним крађама, крађи изборног материјала, штампању листића и сличним стварима. Позивам грађане Републике Српске да ове лажне вијести одбаце и да у миру дочекају изборе на којима ће одлучити ко ће у наредне четири године бити власт, а ко опозиција“, рекао је Кошарац.

Он је представницима „савеза за поразе“, како је назвао коалицију СДС-ПДП-НДП, поручио да су у претходне четири године у заједничким институцијама у Сарајеву имали власт и могућност да на било који начин промијене Изборни закон, као и састав Централне изборне комисије.

„У ситуацији када те већине нема и када су од СДА и ‘савеза за поразе’ побјегли сви изузев странаца који су у заједничке институције инсталисали ту накарадну и неспособну власт, они галаме или кукају у страху од извјесног пораза на изборима, за који им је свако крив, осим њих самих“, закључио је Кошарац.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар