Главно РС и матица

Павловић: Тражићемо да кривично одговарају сви живи Бошњаци који су „сахрањени“ у Поточарима

УПОЗОРАВА: ТАМО СЕ РАДИ О ОРГАНИЗОВАНОЈ ПРЕВАРИ И ЗЛОУПОТРЕБИ ЖРТАВА
  • Предсједник удружења „Источна алтернатива“ Војин ПАВЛОВИЋ: У Меморијалном центру већином су сахрањени бошњачки војници који су страдали у нападима на српска села око Сребренице и Братунца од 1992. до 1995. године чинећи огромне злочине, а воде се као жртве из јула 1995. године. На примјер, у Поточарима је укопан Суљо Суљагић, отац директора тог центра Емира Суљагића, иако је  умро у децембру 1992. од посљедица рањавања при нападу на сусједно братуначко српско село Бјеловац, а таквих је на стотине“

УДРУЖЕЊЕ грађана „Источна алтернатива“ покренуће иницијативу да кривично одговарају сви они који су преживјели наводни геноцид у Сребреници, а имена су им уклесана на обиљежје у Поточарима иако су још живи, али остварују права по основу лажне погибије, рекао је данас Срни предсједник овог удружења Војин Павловић.

Истакао је да су у Меморијалном центру већином сахрањени бошњачки војници који су страдали у нападима на српска села око Сребренице и Братунца од 1992. до 1995. године чинећи огромне злочине, а воде се као жртве из јула 1995. године.

Као примјер, Павловић је навео чињеницу да је у Поточарима укопан Суљо Суљагић, отац директора тог центра Емира Суљагића, иако је он умро у децембру 1992. године од посљедица рањавања при нападу на сусједно братуначко српско село Бјеловац, а таквих је стотине укопано у највеће војничко гробље у БиХ.

„Ту има велики број укопаних цивила умрлих након рата, али и жртава унутрашњих међумуслиманских сукоба и /Насер/ Орићевих ликвидација припадника властитог народа због неприхватања његове тортуре, уцјена и других неслагања, али и ради преузимања свих новчаних токова и шверца који је цвјетао у Сребреници у току рата“, навео је Павловић.

Павловић очекује од званичника и правосуђа БиХ, као и представника међународних организација да се укључе у рјешавање овог проблема „јер је у питању организована превара и злоупотреба жртава односно оркестриране криминалне радње усмјерене против Републике Српске, али и БиХ, те изношење неистина које негативно утичу на односе, али и наносе политичку и економску штету“.

Он је нагласио да Меморијални центар у Поточарима треба назвати правим именом и прогласити га симболом лажи и обмана.

Павловић је најавио да ће „Источна алтернатива“ и ове године 11. јула обиљежити дан ослобођења Сребренице под слоганом „Живјела Криваја“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар