Главно РС и матица

Потпредсједник СНС Милош Вучевић подноси кривичну пријаву против Александра и Андреја Вучића

ЖЕЛИ ДА ТУЖИЛАШТВО ПОТВРДИ ДА НЕМАЈУ ВЕЗЕ СА ВЛАСНИКОМ ИМАЊА „ЈОВАЊИЦА“ И МАРИХУАНОМ
  • Милош ВУЧЕВИЋ: У пријави ће бити све изјаве представника опозиционог Савеза за Србију. Тужилаштво ће имати акт по којем би требало да делује. Када добију кривичну пријаву, неће могу да кажу да немају правни моменат да крену у тај процес, да не остане сумња. Сада ћемо то да истерамо до крајаизволите крените и проверите чињенице и обавестите јавност шта је тачно

ПОТПРЕДСЈЕДНИК Главног одбора Српске напредне странке, Милош Вучевић, поднијеће сутра кривичну пријаву против предсједника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића због навода о њиховој повезаности са власником имања „Јовањица“ на коме је пронађена марихуана.

Кривичну пријаву поднијеће Републичком јавном тужилаштву сутра у 10 часова, саопштила је СНС.

Вучевић је раније данас изјавио да је састављена кривична пријава против предсједника и његовог брата због случаја „Јовањица“ и поручио да ће свима у Србији бити јасно шта је истина у тој афери.

„Суштина ове кривичне пријаве је да више нико нема правног простора да не реагује, да се крене у поступке у које треба да се крене, и да сваком у Србији буде јасно шта је истина око ‘Јовањице’ – да ли је истина да је неко из власти помагао и учествовао у томе, да ли има учешћа Александра и Андреја Вучића или су они који су износили те ствари лагали и узнемиравали јавност, и верујем да онда морају да сносе консеквенце за такво понашање“, рекао је Вучевић за РТС.

Вучић је јуче најавио да ће Вучевић у понедељак поднијети кривичну пријаву против њега и његовог брата због случаја „Јовањица“, како би се надлежни органи позабавили тим случајем и да се коначно открије истина, а Вучевић је рекао да ће пријава садржати све наводе „којима смо бомбардовани претходних 20 дана са изношењем читавог низа оптужби на рачун Александра и Андреја Вучића“.

Он је додао да ће у пријави бити све изјаве представника опозиционог Савеза за Србију (СзС) и да ће тужилаштво имати акт по којем би требало да дјелује.

„Када добију кривичну пријаву, не могу да кажу да немају правни моменат да крену у тај процес, да не остане сумња“, рекао је Вучевић.

Он је рекао да су у пријави садржани фото-документи, изјаве и линкови, саопштења…

„Сада ћемо то да истерамо до краја, изволите да кренете и проверите чињенице и обавестите јавност шта је тачно“, рекао је потпредсједник СНС-а.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар