Главно Предсједник РС

Пуповац: Десет контејнера из Републике Српске без сметњи стигло у Петрињу

„НИЈЕ БИЛО НИКАКВИХ ПРЕПРЕКА НА ГРАНИЦАМА, НИЈЕ БИЛО НИ ДОДАТНИХ ТРОШКОВА“
  • Нагласио: „Власти су предвођене потпредсједником Владе Хрватске Борисом Милошевићем учиниле све да без икаквих тешкоћа на границама и додатних трошкова контејнери стигну до људи којима је та помоћ најпотребнија

ПРЕДСЈЕДНИК Српског народног вијећа /СНВ/ у Хрватској Милорад Пуповац изјавио је Срни да су захваљујући помоћи предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић у Петрињу стигли контејнери за смјештај најугроженијих породица у Глини и Петрињи.

„Контејнери су ноћас стигли у Петрињу захваљујући одлуци Цвијановићеве да хитно интервенише у помоћ људима који су остали без крова над главом, који ноће у аутима са дјецом и сада смо у могућности да ту помоћ добију људи којима је она најпотребнија“, истакао је Пуповац.

Он је рекао да су власти предвођене потпредсједником Владе Хрватске Борисом Милошевићем учиниле све да без икаквих тешкоћа на границама и додатних трошкова контејнери стигну до људи којима је та помоћ најпотребнија.

Пуповац је истакао да је ријеч о изразито хуманом гесту предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, додајући да се тиме осјећа солидарност према овим људима од свих оних којима је стало до њих.

Предсједник СНВ-а раније је рекао да је кабинет предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић обезбиједио 50.000 КМ за набавку 10 контејнера за смјештај најугроженијих породица у Глини и Петрињи.

Он је навео да се кабинету предсједника Републике Српске обратио за помоћ у набавци контејнера, јер је то тренутно најважније за смјештај становништва које је у земљотресу остало без мјеста за становање.

„Цвијановићева је у року од непуних сат времена потврдила спремност да људима упути контејнере које је произвело предузеће из Козарске Дубице“, истакао је Пуповац.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар