Главно РС и матица

Радикали траже да се Егзит хитно протјера са Петроварадинске тврђаве

ТРАЖЕ И ДА ДРЖАВА ОДМАХ ПРЕСТАНЕ ДА ФИНАНСИРА ТАЈ ВИСОКОПРОФИТНИ ПРИВАТНИ ФЕСТИВАЛ
  • Ђурађ ЈАКШИЋ: „Егзит је фестивал дроге, који промовише западњачку субкултуру. За време трајања овога фестивала у Новом Саду има више наркотика него у читавом Авганистану. По разним основама, ова приватна фирма сваке године згрће десетине милиона из буџета са свих нивоа власти, а не полаже никоме рачун“

ПРЕДСЈЕДНИК посланичке групе Српске радикалне странке (СРС) у Скупштини Војводине Ђурађ Јакшић заложио се данас за хитно исељавање фестивала Егзит са Петроварадинске тврђаве, као споменика културе, и за моментални прекид финансирања тог, како је оцијенио, високопрофитног подухвата.

„Егзит је фестивал дроге, који промовише западњачку субкултуру. За време трајања овога фестивала у Новом Саду има више наркотика него у читавом Авганистану. По разним основама, ова приватна фирма сваке године згрће десетине милиона из буџета са свих нивоа власти, а не полаже никоме рачун“, навео је Јакшић на конференцији за новинаре.

Како се наводи у саопштењу, Јакшић је оцијенио да умјесто милионских износа који се дају Егзиту тај новац треба усмјерити на финансирање институција и манифестација које баштине и промовишу историју, традицију и културу српског народа и националних мањина које живе на простору Србије.

Јакшић је рекао да нигде да свијету не постоји примјер да се на изузетно вриједном споменику културе, попут Петроварадинске тврђаве, одржава фестивал који окупља неколико десетина хиљада људи, зато што манифестација таквог типа угрожава физички опстанак самог споменика културе.

„Уместо да Петроварадинска тврђава пуни буџет Новог Сада, град на годишњем нивоу издваја милионе за њено одржавање, док је бесплатно уступа приватној фирми ‘Егзит доо’, која никоме у Србији не полаже рачуне, а финансира се из буџета. СРС апелује на надлежне државне органе да се уразуме и дозову памети, да се прекине финансирање Егзита и да се овај фестивал избаци са Петроварадинске тврђаве“, рекао је он.

Бета

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар