Главно Федерација/БиХ

Радончић: СДА јесте прождрљива машина, али ће бити све слабија и слабија

„ЧЕТВОРКИ“ ЧЕСТИТАО И ПОХВАЛИО ЈЕ ШТО ЈЕ ОНЕМОГУЋИЛА ИЗБОРНУ КРАЂУ
  • Лидер СББ Фахрудин РАДОНЧИЋ: Уочи ових локалних избора сам рекао да ће бити почетак краја феудалног и породичног владања над Бошњацима. Битка се наставља, али сада је много, много лакше

КОМЕНТАРИШУЋИ лоше резултате своје странке на локалним изборима у БиХ, предсједник Савеза за бољу будућност (СББ) БиХ, Фахрудин Радончић, показао је задовољство крахом СДА у Сарајеву те понудио „помоћ“ Четворки.

Као што је јавности познато, на овим локалним изборима СББ није имао нити један велики билборд, страначки скуп и озбиљну предизборну кампању. Такођер, први пут је СББ на изборима учествовао на начин да на гласачким листићима, уз СББ, није било написано `Фахрудин Радончић`. Наравно, ово се није случајно догодило. Још прије неколико мјесеци сам рекао да нећу ићи нити на један страначки скуп СББ и тако сам се и понашао. Такођер, одбили смо опцију да имамо заједничке кандидате са СДА. То је била политички легитимна одлука након мог повлачења с мјеста министра сигурности БиХ“, рекао је Радончић у својој објави на Инстаграму.

Осврнувши се на дебакл Странке демократске акције (СДА), истакао је да је, како би се лошем ђаку рекло у основној школи, СДА промашила тему, или, боље речено, мету.

Њихови медији су мјесецима бруталним лажима ударали по мени и СББ, штампане су и масовно дистрибуиране квазикњиге о мени, ударали су најприземнијим лажима…“, истакао је Радончић, додајући да све то СДА очигледно није помогло у прављењу побједничког изборног резултата.

Нагласио је да су, с друге стране, Конаковић, Никшић, Којовић и Хаџибајрић са пуно труда и рада на терену, показали велики динамизам и направили велики резултат.

Стога заслужују честитке и признање да су успјели у нечем доскора немогућем – да спријече бруталну изборну крађу“, наглашава предсједник СББ-а.

Закључио је да, што се његове странке тиче настављају самосталним путем.

Очекујемо да Четворка што прије преузме Владу Кантона Сарајево, и то, што је обострано разумљиво, без министара СББ у њој, али с подршком наших заступника, уколико им у Скупштини КС евентуално или понекад затреба“, наводи Радончић.

„СДА је прождрљива машина која је сада дефинитивно поломљених зуба и биће све слабија и слабија. На крају, уочи избора сам рекао да ће ови локални избори бити почетак краја феудалног и породичног владања над Бошњацима. Битка се наставља, али сада је много, много лакше. Други преузимају терет и треба им искрено пожељети успјех на том дугом и изазовном путу“, закључио је Радончић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар