Главно Федерација/БиХ

СДА би „минимални АНП“ – са цивилним и малим војним сегментом

ЧАК ПРИСТАЈЕ ДА ВОЈНИ СЕГМЕНТ БУДЕ ТАКАВ ДА ЗАДОВОЉИ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ
  • Драган ЧОВИЋ после разговора са Бакиром ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ: Биће неких састанака ради формирања власти, али не смијем рећи хоће ли то бити за седам до десет дана јер кад год сам то рекао трајало је седам до десет мјесеци тако да ћу рећи да би требало ових дана

БАКИР Изетбеговић, лидер СДА, најавио да ће наредних дана бити одржани састанци од којих очекује постизање компромиса када је ријеч о деблокади Парламентарне скупштине БиХ.

„Имамо неке састанке у Предсједништву ових дана, тако да мислим да смо ближи деблокади, да се нађе компромис у оквиру у којем се тренутно налази БиХ, мислим Акционог плана за чланство (МАП) у НАТО, да се изнађе начин да се поново покрене програм“, рекао је Изетбеговић, који је и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, а након састанка са Јоханом Затлером, шефом Делегације ЕУ у БиХ.

Наводећи да готово милијарду евра средстава чека ратификацију у институцијама БиХ, Изетбеговић је изразио увјерење да ће тај проблем бити разрјешен ових дана и да ће БиХ кренути даље.

Међународни званичници у БиХ разговарају са савјетницима чланова Предсједништва како би се превазишла криза због неформирања извршне власти у БиХ и како би коначно сјели и договорили се око именовања предсједавајућег Савјета министара БиХ – открио јеИзетбеговић.

Он је рекао да би потенцијални предсједавајући СМ требао да изнесе план рада.

Изетбеговић истиче да би „бошњачкобосанска страна била задовољна када би се направио неки минимални АНП који би укључио цивилни дио и нешто минимално војног дијела којим би била задовољна трећа страна“ те да је једино рјешње да се спроведе споразум од 5. августа ове године.

Драган Човић, замјеник предсједавајућег Дома народа БиХ и лидер ХДЗ, рекао је након разговора са Изетбеговићем да ништа не може бити реализовано без трећег партнера те да би требало да се у што скорије вријеме састану и договоре.

„Не смијем рећи хоће ли то бити за седам до десет дана јер кад год сам то рекао трајало је седам до десет мјесеци тако да ћу рећи да би требало ових дана“, рекао је Човић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар