Главно Странке

Шпирић: Опасно је што Изетбеговић Дејтонски споразум назива луђачком кошуљом

УПОЗОРИО: ТЕШКО ЈЕ ГРАДИТИ ДОГОВОР КАД СЕ РУШИ ДОКУМЕНТ НА КОМЕ ЗАЈЕДНИЧКА ДРЖАВА ПОЧИВА
  • Никола ШПИРИЋ: „За Србе је Дејтонски мировни споразум гарант опстанка Републике Српске унутар БиХ, а уколико нам почну везати луђачке кошуље ми ћемо наћи рјешење како да дишемо пуним плућима, здрави и слободни

ЗАМЈЕНИК предсједавјућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да је тешко градити државу и договор у њој када документ на коме она почива челници те земље називају луђачком кошуљом, као што је данас учинио лидер СДА Бакир Изетбеговић.

„Дејтонски мировни споразум зауставио је рат у БиХ и дао нам Устав и сада га неко зове луђачком кошуљом. Наш проблем и настаје ту гдје Дејтонски мировни споразум тумачимо према тренутним потребама и дневнополитичким дешавањима“, изјавио је Шпирић Срни.

Он је додао да лидер СДА, највеће странке Бошњака, тврдњом да је држава у коју се заклињу опасана луђачком кошуљом, уништава сваки мотив да се гради на темељима на којој је БиХ настала.

Шпирић, који је и потпредсједник СНСД-а, тврди да су неодговорне изјаве високих функционера једнако опасне као и осмишљене активности на дискредитацији институција које су настале Дејтонским мировним споразумом.

„За Србе је Дејтонски мировни споразум гарант опстанка Републике Српске унутар БиХ, а уколико нам почну везати луђачке кошуље ми ћемо наћи рјешење како да дишемо пуним плућима, здрави и слободни“, закључио је Шпирић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар