Главно Скупштина РС

Шулић: Посебну сједницу Скупштине о ВСТС можемо одржати већ у јануару

НАГЛАСИО ДА СУ СЛУЖБЕНИЦИ СИПА БИЛО КОРЕКТНИ ПРИ УЗИМАЊУ ДОКУМЕНАТА У НС РС
  • Навео да је ријеч о документацији у вези са 2003, 2004, и 2005. годином, односно неким одлукама које је Народна скупштина усвајала у том периоду, а у вези су са посебном сједницом Народне скупштине од 10. децембра

ПОТПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић рекао је да су службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ у просторијама Народне скупштине узимали техничке изјаве у вези са посебном сједницом парламента о враћању надлежности.

– Ријеч је о документацији у вези са 2003, 2004, и 2005. годином, односно неким одлукама које је Народна скупштина усвајала у том периоду, а у вези су са посебном сједницом Народне скупштине од 10. децембра. Желим да их похвалим да су били врло коректни и професионални – рекао је Шулић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да Народна скупштина током посебне сједнице о враћању надлежности није изашла из својих оквира.

– На сједници смо разговарали управо о оним сагласностима које је Народна скупштина Републике Српске дала 2003, 2004. и 2005. године, а имали смо и информацију о преносу надлежности за које Народна скупштина није дала сагласност, већ је то било пренесено под притиском Уставног суда или међународног фактора, најчешће високог представника – истакао је Шулић.

Одговарајући на питања новинара, Шулић је рекао да није добио никакав позив на саслушање у Тужилаштво БиХ и да ће се одазвати уколико га добије.

– Оно што смо радили у Народној скупштини Републике Српске, поготово 10. децембра, било је по Уставу и по закону. Немам проблема да се одазовем и да поново појасним шта смо жељели и шта смо радили – рекао је Шулић.

Одговарајући на питање о одржавању посебне сједнице Народне скупштине на којој би се требало расправљати о закону о високом судском и тужилачком савјету, Шулић је рекао да ће скупштински Колегијум бити одржан када материјал за одржавање те сједнице дође у парламент Српске.

– То је посебна сједница, тако да она не изискује да чекамо фебруар. Можемо је одржати у јануару, када се за то стекну сви потребни услови – рекао је Шулић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар