Glavno RS i matica

Trampov emisar u Prištini: Ukinite takse, a Srbija da prestane da lobira protiv „Kosova“

RIČARD GRENEL RAZGOVARAO I SA KURTIJEM I DA TAČIJEM, OPREZ – POMINJAO „RADNA MJESTA ZA MLADE“

AMERIČKI ambasador u Berlinu Ričard Grenel izjavio je da su višemjesečni pregovori o formiranju nove kosovske* vlade nešto sa čim su suočeni i Velika Britanija i NJemačka, dodajući da je predsjednika pokreta Samoopredjeljenje Aljbina Kurtija ohrabrio da u pregovorima o vladi poštuje pravila.

Nakon sastanka sa Kurtijem, Grenel je govorio i o dijalogu Beograda i Prištine, i istakao da ne postoji rok za postizanje sporazuma dvije strane.

„Izuzetno je važno, ako hoćemo da napredujemo u ekonomskom razvoju, da se taksa od 100 odsto ukine. To je nešto što treba ukloniti i u isto vrijeme obustaviti kampanju Srbije na planu lobiranja protiv nezavisnosti Kosova, rekao je Grenel.

Obe stvari, kaže, moraju da se dogode kako bi se poslovi razvijali i kako bi se kreirala nova radna mjesta za mlade.

„Tako da ću ovu poruku prenijeti i u Beogradu i hoću da vidim kako se krećemo naprijed i pomažemo mladim ljudima i porodicama da dođu do bolje plaćenih poslova, rekao je Grenel.

Ranije je izjavio da ne postoji rok za postizanje sporazuma dve strane, dodajući da sa predsjednikom Trampom pokušava da pronađe načine da utiču na ekonomski razvoj, prenosi RTS.

Grenel se sastao i sa Hašimom Tačijem. I u tom razgovoru zatražio je od Prištine da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije kako bi se napravio pomak u dijalogu.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar