Главно РС и матица

Трампов емисар у Приштини: Укините таксе, а Србија да престане да лобира против „Косова“

РИЧАРД ГРЕНЕЛ РАЗГОВАРАО И СА КУРТИЈЕМ И ДА ТАЧИЈЕМ, ОПРЕЗ – ПОМИЊАО „РАДНА МЈЕСТА ЗА МЛАДЕ“

АМЕРИЧКИ амбасадор у Берлину Ричард Гренел изјавио је да су вишемјесечни преговори о формирању нове косовске* владе нешто са чим су суочени и Велика Британија и Њемачка, додајући да је предсједника покрета Самоопредјељење Аљбина Куртија охрабрио да у преговорима о влади поштује правила.

Након састанка са Куртијем, Гренел је говорио и о дијалогу Београда и Приштине, и истакао да не постоји рок за постизање споразума двије стране.

„Изузетно је важно, ако хоћемо да напредујемо у економском развоју, да се такса од 100 одсто укине. То је нешто што треба уклонити и у исто вријеме обуставити кампању Србије на плану лобирања против независности Косова, рекао је Гренел.

Обе ствари, каже, морају да се догоде како би се послови развијали и како би се креирала нова радна мјеста за младе.

„Тако да ћу ову поруку пренијети и у Београду и хоћу да видим како се крећемо напријед и помажемо младим људима и породицама да дођу до боље плаћених послова, рекао је Гренел.

Раније је изјавио да не постоји рок за постизање споразума две стране, додајући да са предсједником Трампом покушава да пронађе начине да утичу на економски развој, преноси РТС.

Гренел се састао и са Хашимом Тачијем. И у том разговору затражио је од Приштине да укине таксе од 100 одсто на робу из Србије како би се направио помак у дијалогу.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар