Главно Странке

Вишковић: Махање бојкотом избора у Сребреници је подвала која Србе треба да успава

„МИ НА ЊИХОВЕ ПРИЧЕ НЕЋЕМО РЕАГОВАТИ – БОЈКОТ ЗА НАС НЕ ПОСТОЈИ“
  • „Бојим се да је ријеч о подвали с циљем да се партије са српским предзнаком успавају, а да они, пратећи излазност, позову грађане и тако покушају направити неки резултат. Позивам их да то не раде. Ми ћемо своје бирачко право искористити и апелујем на грађане Сребренице да 21. фебруара изађу на изборе и искористе право да гласају

РАДОВАН Вишковић, потпредсједник СНСД, рекао је да није сигуран да ће Иницијатива „Моја адреса: Сребреница“ бојкотовати изборе у тој локалној заједници и сматра да је то нека нова подвала да се партије са српским предзнаком успавају.

„Бојим се да је ријеч о подвали с циљем да се партије са српским предзнаком успавају, а да они, пратећи излазност, позову грађане и тако покушају направити неки резултат. Позивам их да то не раде. Ми ћемо своје бирачко право искористити и апелујем на грађане Сребренице да 21. фебруара изађу на изборе и искористе право да гласају. Ми на те њихове наводне бојкоте нећемо реаговати, он за нас не постоји“, истакао је Вишковић.

Он је изјавио новинарима у Сребреници да су у тој иницијативи виђели да имају проблем, након што им се није остварила жеља да се понове избори у иностранству.

„С обзиром на то да сада нема малверзације с врећама из иностранства, они ће имати још мање гласова“, рекао је Вишковић.

Он је додао да не види никакав утицај бојкота на одборничке листе, јер су они 15. новембра добили више од 2.000 гласова тако да ће имати своје представнике у локалној заједници као што су имали и до сада.

„Њихов евентуални бојкот једино може да утиче на оно због чега су избори поновљени, а то је избор самог начелника. Пошто нису остварили жељу да се понове избори у иностранству, видјели су да сада имају проблем јер неће бити малверзације те врсте. Младен Грујичић је 15. новембра имао 1.200 гласова више, упркос тим малверзацијама са гласовима из врећа. Ту они имају проблем, јер како да објасне да су тражили понављање избора, а сада ће изгубити са 2.000 разлике. То је основни разлог за најављени бојкот, јер су свјесни пораза“, закључио је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар