Влада РС Главно

Вишковић: За празнике неће бити пооштравања антиепидемиолошких мјера

„ТРЕНУТНА СИТУАЦИЈА СА КОРОНАВИРУСОМ НИЈЕ АЛАРМАНТНА“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је Срни да Републички штаб за ванредне ситуације неће пооштравати препоручене епидемиолошке мјере током предстојећих празника, наводећи да тренутна ситуација у вези са пандемијом вируса корона није алармантна.

„И данас на сједници Владе разговарали смо о епидемиолошкој ситуацији и закључено је да она тренутно, према досадашњим подацима, није алармантна и не захтјева пооштравање мјера. Оне су сасвим јасне, а наши инспекцијски органи вршиће појачане контроле за вријеме празника“, истакао је премијер Српске.

Он је рекао да се највећи број грађана понаша у складу са препорученим епидемиолошким мјерама и изразио посебну захвалност за њихово одговорно понашање.

„Увијек има и један дио неодговорних које морамо санкционисати да би заштитили одговорне, наш здравствени систем и економију. Још једном позивам грађане да сви заједно поштујемо препоручене мјере како би ова епидемија била што прије иза нас и да штитимо себе и своје најближе“, нагласио је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар