Главно РС и матица

Вучић: Палмерове речи показују како Сједињене Државе третирају Србију

„НИСМО НАБАВИЛИ С-400, А ЗА СВЕ ДРУГО ОДАВНО ЗНАЈУ И ТО НЕ ПРЕДСТАВЉА ПРОБЛЕМ“
  • Предсједник Србије нагласио: „Ми ћемо водити рачуна свакако, јер не бих желео да на било који начин било ко у Србији буде изложен санкцијама које ће нам уводити најјача светска сила. Без обзира што би оне биле потпуно неоправдане и неправедне

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да изјава америчког изасланика Метјуа Палмера о ризику увођења санкција због куповине руске војне опреме говори о томе како САД третирају Србију.

„Нисмо набавили С-400, а за све друго сви они одавно знају и не мислим да представља било какав проблем. Али, и то вам говори како нас третирају“, рекао је Вучић за Новости.

Према његовим ријечима, САД имају различите аршине за различите земље, а како је додао евентуалне санкције би биле „потпуно неоправдане и неправедне“.

„Ми ћемо водити рачуна свакако, јер не бих желео да на било који начин било ко у Србији буде изложен санкцијама које ће нам уводити најјача светска сила. Без обзира што би оне биле потпуно неоправдане и неправедне“, рекао је Вучић.

Специјални представник америчког државног секретара за Западни Балкан Метју Палмер изразио је у забринутост САД због присуства руске војне опреме у Србији и запријетио санкцијама ако Београд набави руске ракетне системе.

„Постоји доза забринутости због распоређивања руске војне опреме на територији Србије, али и због могућности да Србија тражи специфичне руске системе. То би водило ризику да јој се уведу специфичне санкције због куповине руске војне опреме. Надамо се да су наши српски партнери свјесни тога“, рекао је Палмер македонској телевизији Алсат М.

Вучића у понедјељак очекује сусрет с Палмером.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар