Коментари

Ћеранић: МУП Српске има довољно и снага и одлучности да спријечи било кога да покуша да ухапси Додика

НАГЛАСИО ДА БИ ПОКУШАЈ ЕУФОРА ДА ТО УРАДИ БИО – МЕЂУНАРОДНИ СКАНДАЛ
  • Декан Факултета безбједносних наука у Бањалуци Предраг ЋЕРАНИЋ: Информација о хапшењу дјелује као несистемска, атипична је. Међутим, не треба изгубити из вида могућност да неко жели да кроз то спиновање јавности пласира и неку информацију која није довољно провјерена да би се постигли одређени политички циљеви
  • Додик у дужем периоду показао да је имун на било какву пријетњу, уцјену и било који вид притиска када је ријеч о његовој борби за Републику Српску и интерес њеног народа

ЕВЕНТУАЛНО хапшење српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика од стране Еуфора било би међународни скандал, оцијенио је декан бањалучког Факултета безбједносних наука и колумниста Све о Српској Предраг Ћеранић.

Ћеранић је истакао да Министарство унутрашњих послова Српске има довољно и снага и одлучности да спријечи било кога да нешто слично и покуша.

– Мислим да је ријеч о спиновању јавности – оцијенио је Ћеранић у изјави Срни.

Он је додао и да информација не смије да се одбаци, па и ако је од анонимног извора, да јој се мора посветити адекватна пажња и предузети одговарајуће мјере.

– Стога је повишен степен обезбјеђења Додика и чланова његове породице као што је МУП од јутрос примијенио за похвалу и сасвим логичан потез – рекао је Ћеранић.

Међутим, додао је он, не треба изгубити из вида и другу могућност да неко жели кроз то спиновање јавности пласирати и неку информацију која није довољно провјерена да би се постигли одређени политички циљеви.

Ћеранић је рекао да му информација о хапшењу дјелује као несистемска, да је атипична.

– Могли смо видјети и да је ЕУФОР одмах и реаговао. ЕУФОР је конгломерат војника из различитих земаља и ко би сад могао дати ЕУФОР-у наредбу да тако поступи? – упитао је Ћеранић.

Он је напоменуо и да је Додик у дужем периоду показао да је имун на било какву пријетњу, уцјену и било који вид притиска када је ријеч о његовој борби за Републику Српску и интерес њеног народа.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбједности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације, подигао обезбјеђење на највиши ниво.

Медији су недавно писали да Еуфор припрема хапшење Додика.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар