Одабрано Свијет

CNN: Трамп је од Меркелове тражио савјет како да се држи са Путином

ПРЕДСЈЕДНИК САД НАЗВАО `СРАМОТОМ` ШТО СУ ПРОЦУРИЛА ПИТАЊА КОЈА ЋЕ МУ ПОСТАВИТИ ТУЖИЛАЦ
  • New York Times објавио да се ради о више од 40 питања и да је већина повезана са Трамповим бившим помоћником за националну безбједност Мајклом Флином, бившим шефом FBI Џерјмсом Комијем и министром правде и државним тужиоцем Џефом Сешонсом. А да се већи број питања тиче и „претпостављених (Трампових) веза са Русијом“

ДОНАЛД Трамп је „срамотом за САД“ назвао `цурење` у медије списка питања која специјални тужилац Роберт Милер  има намјеру да му постави, а тичу се „могућег ометања правосуђа“.

Претходно је New York Times објавио да је Милер Трамповим адвокатима доставио такав списак.

Предсједник САД је на свом Твитер-налогу овим поводом написао:

„Каква срамота. До медија су стигла питања која се тичу лова на вјештице. Питања поводом завјере нема. Ох, разумијем… то је лажни, измишљени преступ, завјера које никад није било. А истрага је почела од повјерљиве информације која је дошла до јавности“.

Њујоршки лист је објавио да се ради о више од 40 питања и да је већина повезана са Трамповим бившим помоћником за националну незбедност Мајклом Флином, бившим шефом FBI Џерјмсом Комијем и министром правде и државним тужиоцем Џефом Сешонсом.

Наводно, већи број питања се тиче и „претпостављених (Трампових) веза са Русијом“.

New York Times је процијенио да списак само потврђује да Милер још није дигао руке од намјере да докаже да је Трамп био у дослуху са Русијом.

Изразито антитрамповски CNN је, иначе, објавио да је Трамп од Ангеле Меркел тражио савјет: како да се држи према Владимиру Путину.

Уз наглашавање да њемачка канцеларка има искуство и у сарадњи и у супарништву са шефом руске државе.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар