Одабрано Свијет

US-сенатор милитариста Грејем: Помагање Украјини у убијању Руса је најбоље инвестирање новца САД

СА ЗАДОВОЉНИМ ОСМЕХОМ ЈЕ ТО РЕКАО ЗЕЛЕНСКОМ СА КОЈИМ СЕ СРЕО У КИЈЕВУ
  • Америчко-канадски бизнисмен Илон МАСК упитао је Линдзија ГРЕЈЕМА – поводом његове тврде да је помагање Украјини најбоља америчка инвестиција икада јер Руси умиру – „Зар заиста икада“?
  • Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија ЗАХАРОВА подсетила не само Грејема да је једна од америчких „инвестиција“ довела до Другог светског рата и Холокауста: „Министар економије нацистичке Немачке Хјалмар Шахт је током Нирнбершког процеса изјавио да је и Трећи рајх био спонзорисан из иностранства и именовао две највеће америчке корпорације: ‘Форд’ и ‘Џенерал моторс’“
  • Додатно је прецизирала: „Оличење америчког сна, легендарни Хенри Форд био је носилац Великог крста Ордена за заслуге немачког орла, чије фабрике у Немачкој нису само производиле до 70.000 камиона годишње за потребе Вермахта, већ су за то и користиле и рад затвореника, укључујући и оне из Аушвица. Трећи Рајх је могао да изврши инвазију на Пољску и Русију (СССР) без помоћи Швајцарске, али то не би могао без помоћи „Џенерал Моторса“

Извор: Факти

ОВЕЈАНИ русофоб и милитариста – амерички сенатор Линдзи Грејем – надмашио је самог себе за време сусрета са украјинским председником Владимиром Зеленским.

Рекао је да је умирање Руса у рату у Украјини „најуспешније трошење америчког државног новца“.

Зеленски састао се са републиканским сенатором Линдзијем Грејемом из Јужне Каролине састао у Кијеву и захвалио му се на доприносу јачању одбрамбених способности украјинске војске.

„Руси умиру. Никада нисмо тако добро трошили новац“, казао је Грејем током састанка.

Грејему је претходно, коментаришући пад америчког дрона у Црном мору, рекао да би САД требало да сруше сваки руски војни авион који се приближи некој америчкој летелици у ваздушном простору изнад отвореног мора.

У емисији Шона Ханитија на телеканалу Fox News рекао je да би Русију требало позвати на одговорност и упозорити је да ће, „ако се икада приближи некој америчкој летелици изнад отвореног мора, њени авиони бити оборени“.

Америчко-канадски бизнисмен Илон Маск упитао је Грејема – поводом његове тврде да је помагање Украјини најбоља америчка инвестиција икада јер Руси умиру – „Зар заиста икада“?

Ту линију је наставила портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова подсетивши не само Грејема да је једна од америчких „инвестиција“ довела до Другог светског рата и Холокауста.

„Министар економије нацистичке Немачке Хјалмар Шахт је током Нирнбершког процеса изјавио да је и Трећи рајх био спонзорисан из иностранства и именовао две највеће америчке корпорације: ‘Форд’ и ‘Џенерал моторс’. С њим је био склопљен прећутни договор – слобода у замену за ћутање. Упркос протестима совјетских представника, ослобођен је и доживео је 93 године“, указала је.

Навела је и да је оличење америчког сна, легендарни Хенри Форд био носилац Великог крста Ордена за заслуге немачког орла, чије фабрике у Немачкој нису само производиле до 70.000 камиона годишње за потребе Вермахта, већ су за то и користиле и рад затвореника, укључујући и оне из Аушвица.

„Немачка икона аутомобилске индустрије, ‘Опел’, припадала је ‘Џенерал Моторсу’. Истраживач Бредфорд Снел каже да је улога корпорације ‘Џенерал моторс’ била далеко важнија за нацистичку ратну машину од швајцарских банака. Швајцарска је била само складиште украденог новца, док је ‘Џенерал Моторс’ био саставни део немачке ратне машинерије“, казала је.

Захарова је истакла да је Трећи Рајх могао да изврши инвазију на Пољску и Русију (СССР) без помоћи Швајцарске, али да то не би могао без помоћи „Џенерал Моторса“.

„Сенатор Грејем имао би, дакле, са чиме да прави поређења. Једна њихова инвестиција довела је до Другог светског рата и холокауста. Сада се милијарде америчких долара сливају у незасито грло неонацистичког режима у Кијеву. С овим у вези, желим да подсетим сенатора и све у САД који имају вајде од помагања Украјини како се завршила претходна авантура“, закључила је Захарова.

Посебно је истакла да је Грејем своју оцену о најбољем трошењу америчког државног новца изговорио са „задовољним осмехом“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар