Предсједник РС

Цвијановић: Националне идентификационе картице наш су пројекат од највећег значаја

„СРПСКА ЖЕЛИ ДА ИДЕНТИФИКУЈЕ СВЕ СВОЈЕ ЉУДЕ КОЈИ ЖИВЕ У ИНОСТРАНСТВУ“
  • „Већ данас имамо добру базу података, али желимо да се наши људи интензивније активирају, те да коначно располажу свим оним правима која имају грађани Републике Српске и да их третирамо као људе који живе овдје“

КРЕИРАЊЕ националних идентификационих картица је пројекат од националног значаја – навела је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Цвијановић је рекла да Република Српска идентификационом картицом Срба жели да идентификује све њене људе који живе у иностранству, који желе да улажу у Српску и да користе све погодности које имају њени грађани.

– Ово је надоградња једног пројекта који је почео прије неколико година, а подразумијевао је мапирање дијаспоре – изјавила је Цвијановић у Источном Сарајеву.

Она је појаснила да је то значило идентификовати наше људе, гдје су они данас заступљени, како стоје у оквиру политичког и економског живота тамо гдје живе, на који начин су ситуирани, као и њихове податке везане и за цркву или укљученост у одређене организације и удружења.

Цвијановић је истакла да ће то бити пројекат од националног значаја.

– Предрадње су настављене и ми већ данас имамо добру базу података, али желимо да се наши људи интензивније активирају, те да коначно располажу свим оним правима која имају грађани Републике Српске и да их третирамо као људе који живе овдје – рекла је Цвијановић.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=485195

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар