Предсједник РС

Цвијановић Орденом заставе РС са златним вијенцем одликовала Универзитетски клинички центар Српске

ПОСТХУМНО ОДЛИКОВАЛА ДРАГАНА ВОЈВОДИЋА, МАРКА ПЕКИЈУ, ВЛАДИМИРКУ МИРНИЋ И ЂОКУ МИХАЈЛОВИЋА
  • Орденом заставе са сребрним вијенцем одликовала болнице: “Свети Врачеви” у Бијељини, “Свети апостол Лука” у Добоју, “Србија” у Источном Сарајеву, “Др Младен Стојановић” у Приједору, Универзитетска болница у Фочи, те болнице у Требињу, Градишци, Невесињу и Зворнику

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је данас Оредном заставе Републике Српске са златним вијенцем Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Цвијановићева је поводом 9. јануара Дана Републике, Орденом заставе са сребрним вијенцем одликовала и болнице у Републици Српској.

Одликоване су болнице “Свети Врачеви” у Бијељини, “Свети апостол Лука” у Добоју, “Србија” у Источном Сарајеву, “Др Младен Стојановић” у Приједору, Универзитетска болница у Фочи, те болнице у Требињу, Градишци, Невесињу и Зворнику.

Орденом Његоша првог реда Цвијановићева је одликовала Институт за јавно здравство Републике Српске, Фонд здравственог осигурања Републике Српске и Републичку управу цивилне заштите.

Предсједник Републике одликовала је Медаљом заслуга за народ свих 55 домова здравља у Републици Српској.

Оредом Крст милосрђа, за изузетне заслуге и допринос у организовању и пружању медицинске помоћи, спашавању људских живота и улагања херојских напора у борби против пандемије изазване вирусом корона, предсједник Републике Српске постхумно је одликовала примаријуса доктора Драгана Војводића, доктора медицине Марка Пекију, лабораторијског техничара Владимирку Мирнић и генералног секретара Црвеног крста Републике Српске Ђоку Михајловића.

Др Драган Војводић обављао је своју дужност у Клиници за унутрашње болести УКЦ-а, др Марко Пекија у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране, док је Владмирка Мирнић била запослена у Заводу за лабораторијску дијагностику УКЦ-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар