Вијести Предсједник РС

Цвијановић: Српској су потребни слободни, професионални и независни медији

НАГЛАСИЛА ДА ЋЕ ИНСТИТУЦИЈЕ РС ЧИНИТИ СВЕ ДА МЕДИЈИ СВОЈ ПОСАО РАДЕ СА ШТО МАЊЕ ПРЕПРЕКА

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да су сваком друштву потребни слободни, професионални и независни медији, који поштују традиционалне новинарске вриједности и чије је извјештавање засновано на провјереним чињеницама.

Цвијановићева је поводом 3. маја – Међународног дана слободе медија, упутила честитку новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у Републици Српској, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

„Институције Републике Српске и убудуће ће, у оквиру надлежности, омогућавати што већи степен медијских слобода, да би медијски радници свој одговоран посао обављали са што мање препрека и потешкоћа“, поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да је обиљежавање 3. маја – Међународног дана слободе медија прилика да се укаже на значај основних принципа слободе медија, као и њихове улоге у јачању демократских принципа.

„Још једном користим прилику да вам честитам Међународни дан слободе медија и пожелим бољи професионални и лични стандард, успјешан рад и добро здравље“, наводи Цвијановићева у честитки.

Сутра се обиљежава Дан слободе медија који је установљен с циљем да се подигне свијест о значају слободе штампе и да би се подсјетиле владе држава да поштују и подржавају право на слободу изражавања.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар