Предсједник РС

Цвијановић: Вјерујем у бољу будућност Српске – не постоји препрека коју не можемо савладити

ПРЕДСЈЕДНИК РС ЧЕСТИТАЛА ГРАЂАНИМА НОВУ ГОДИНУ, БОЖИЋ И ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • „Неопходно је да очувамо стабилност институција јер су оне једина гаранција да ћемо обезбиједити сигурност, економски развој и могућност да будемо своји на своме“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је свим грађанима Српске Нову годину, божићне празнике свима који прослављају и Дан Републике са жељом да наредна, 2021. буде година у којој ће успјешно бити превазиђена криза изазвана пандемијом, као и сви други изазови који се нађу на путу.

„У вријеме када испраћамо стару и дочекујемо нову, 2021. годину, потребно је да се осврнемо на неколико ствари које су важне како за Републику Српску, тако и за нас појединачно. Испраћамо годину која је била изузетно тешка и изазовна. Сусрели смо се са проблемом који је из коријена промијенио наше животе и функционисање друштва.

Пандемија, као глобални проблем, натјерала је и нас, као и све друге, да редефинишемо приориете и да првенствено усмјеримо пажњу и напоре на заштиту људских живота и јавног здравља, као и на очување наше привреде“, истакла је предсједник Републике.

Она је нагласила да је и ова криза, осим што је донијела бројне тешкоће, истовремено изњедрила и хероје овог доба, медицинске раднике, на које сви ми, као друштво, можемо бити поносни.

Нажалост, додала је Цвијановићева, на самом измаку, ову годину обиљежили су и земљотреси који су донијели додатне проблеме.

„Али треба рећи да су, и у овако тешкој години и сложеним околностима, институције Републике Српске и наши грађани показали да су способни да се суоче са овим проблемима и да смо у стању да очувамо стабилност и функционалност Републике, како на политичком, тако и на економско-финансијском плану“, рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је Влада Републике Српске усмјерила огромна средства у здравствени сектор да би се што успјешније борио за очување људских живота.

„Огромна средства су издвојена и за подршку привреди како бисмо очували радна мјеста оних који су запослени у приватном сектору и обезбиједили сигурност њихових породица. Иако су, усљед пандемије, приоритети промијењени, нисмо одустали од важних инфраструктурних и комуналних пројеката и наставили смо их реализовати широм Републике Српске. То, уствари, значи да смо наставили да се крећемо напријед, можда не жељеном динамиком, али нисмо ни стали, нити одустали од наших циљева“, нагласила је Цвијановићева у новогодишњој честитки.

Она је истакла да институције Српске и предстојећу, 2021. годину, дочекују спремни да се боре и са пандемијом и са другим изазовима, и да заједнички градимо бољу, успјешнију и развијенију Републику Српску.

„Зато је неопходно да очувамо стабилност институција јер су оне једина гаранција да ћемо обезбиједити сигурност, економски развој и могућност да будемо своји на своме. Неопходно је да очувамо њихову способност да одговоре потребама наших грађана. У времену које је пред нама, важно је и да очувамо наше заједништво, социјалну кохезију и да обратимо додатну пажњу на оне међу нама којима је потребна помоћ и подршка“, нагласила је Цвијановићева.

Он је навела да вјерује у бољу будућност и да не постоји препрека коју не можемо савладити ако смо сложни и уједињени упркос нашим и различитим политичким мишљењима и потешкоћама на које наилазимо на нашем развојном путу.

„Поштовани грађани Републике Српске, у предстојећој години Вам желим добро здравље, личну и породичну срећу, и успјех на професионалном и сваком другом плану“, поручила је предсједник Српске у честитки поводом Нове године, божићних празника и Дана Републике.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар