Предсједник РС

Додик апеловао да тужилаштво убрза расвјетљавање смрти Давида Драгичевића

„АПЕЛУЈЕМ, ЗАХТИЈЕВАМ, МОЛИМ И ТРАЖИМ ДА СЕ УБРЗАЈУ НЕОПХОДНЕ РАДЊЕ“
  • Упозорио да странци већ 20 година непрестано атакују права и слободу Српске

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик поново је апеловао да тужилаштво убрза расвјетљавање смрти младића Давида Драгичевића јер је то једино мјесто гдје то може бити ријешено.

„Апелујем, захтијевам, молим, тражим и све што је потребно да тужилаштво убрза неопходне радње“, рекао је Додик вечерас за Радио-телевизију Републике Српске.

Додик је рекао и да разумије бол Давора Драгичевића, као оца који је изгубио дијете, али да понекад изгуби смиреност, учини грешку и да неку погрешну изјаву.

„Тако је било и у случају Давора Драгичевића. Рекао сам нешто погрешно, за то погрешно се извињавам. Обичан сам човјек, али и човјек који носи доста одговорности, али никада нисам изгубио осјећај саосјећања са људима у њиховим трагедијама“, навео је Додик.

Одговарајући на питање да ли ово питање може утицати на исход избора, Додик каже да је то питање присутно у јавности, али да избори и предизборно вријеме носе и низ других која чекају одговор.

„То су питања нашег опстанка, очувања Републике Српске, њене снаге, политичке, економске и социјалне позиције, њених пријатеља, па чак и оних који желе да она нестане“, нагласио је Додик.

Када је ријеч о мијешању странаца у изборни процес, Додик је навео да се за то зна, али да је веома важно указивати на то, а најважније питање јесте ко се томе може супротставити, односно ко жели, има карактер и снагу да брани Српску.

„Не смијемо олако прећи преко тих чињеница јер су странци већ 20 година непрестано атаковали на наше право и слободу. Зато је важно да они који воде Републику Српску не дозволе развој било каквих процеса који је могу угрозити“, истиче Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар