Predsjednik RS

Dodik: I Sud BiH pokazao zbog čega Srpska nema nikakve koristi od BiH

BLOKIRAO POKUŠAJ RS DA PRINUDNO NAPLATI ONO ŠTO JOJ JE NEPRAVNO ODUZETO
  • Predsjednik RS naglasio da ona poštuje ustavni poredak u BiH i Dejtonski sporazum – da će poštovati slovo Dejtona, ali da sve što nije slovo Dejtona nema obavezu da poštuje

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska nema nikakve koristi od BiH, što pokazuje i zabrana Suda BiH Republici Srpskoj da blokira račune Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH s ciljem naplate višemilionskih potraživanja.

Dodik je istakao da je Republika Srpska oštećena i da su ta sredstva uskraćena građanima Republike Srpske.

„Sistem indirektnih poreza, koji je uveo Mladen Ivanić, veoma je loš za Republiku Srpsku i trajno i kontinuirano smo na gubitku. To pokazuje i ovaj slučaj“, rekao je Dodik novinarima u Zalužanima kod Banjaluke.

On je dodao da ovo govori da je BiH zemlja u raspadu, da nema pravnog sistema ni pravne sigurnosti, s obzirom na to da postoji sudska presuda kojom je odlučeno da se moraju deblokirati sredstva iako su ranije nepravno oduzeta Srpskoj.

„I kada dođete do neke pravde nakon sedam, osam godina onda vam se pojavi neki sudija u Sarajevu koji to blokira i ne dozvoljava da se naplati“, rekao je Dodik.

On je napomenuo da se Srpskoj stalno nastoje „držati predavanja kako i šta treba“, te poručio da Srpska poštuje ustavni poredak u BiH, Dejtonski sporazum i da će poštovati slovo Dejtona.

„Sve što nije slovo Dejtona nemamo obavezu da poštujemo“, poručio je Dodik.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar