Предсједник РС

Додик: Имам одличне односе са Вучићем – а Хелез прича јер у Бањалуци жели своје партнере

МИНИСТАР ОДБРАНЕ У СМ БиХ ИЗЈАВИО ДА ИМА ИНФОРМАЦИЈЕ ДА СЕ БЕОГРАД ОКРЕЋЕ ЈЕЛЕНИ ТРИВИЋ
  • Предсједник Републике Српске вјерује да Зукан Хелез никада није био у контакту са предсједником Србије: Не вјерујем да он зна шта Вучић намјерава. Покушава да се наметне као свезналица

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да има одличне односе с предсједником Србије Александром Вучићем и да је квазиприча изјава министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да је од агенција добио информације да се Вучић окреће Јелени Тривић.

– Намјера Хелеза и његових да у вези с тим дискутују као велики зналци апсолутно говори о жељама да овдје добију своје партнере и да одређују шта ће бити у БиХ – рекао је Додик Срни.

Предсједник Српске истиче да не добија никакве информације од агенција и да их никада није ни добијао и да је Хелезова изјава квазиприча.

– То се могло видјети по томе што посјету (српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ) Жељке Цвијановић Хрватској доводи у вези с тим како преко Хрватске ваљда треба да дођем до Вучића – рекао је Додик.

Он је истакао да с предсједником Србије и Србијом има одличне односе.

– Политичко дјеловање може да буде ствар личног избора, али то сигурно први неће знати Хелез. Он треба да схвати да је министар кога су изабрале садашње партнерске политичке партије – рекао је Додик.

Додик је рекао да Јелена Тривић има право да формира своју партију и да Хелез неће бити тај који ће одређивати ко је формиран.

– Он даје спекулативне изјаве. Свако може да формира партију у Републици Српској, слободно смо друштво и ми немамо ниједан проблем с тим – рекао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да вјерује да Хелез никада није био у контакту са Вучићем.

– Не вјерујем да он зна шта Вучић намјерава – рекао је Додик и додао да Хелез покушава да се наметне као свезналица.

Додик истиче да је све, наравно, могуће, али да је сигурно то да Хелез о томе нема појима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар