Предсједник РС

Додик: Каква је то Њемачка која стоји иза типа попут Шмита?

ПРЕДСЈЕДНИК РС ЗА „КОСОВО ОНЛАЈН“. КУРТИ ЈЕ ВОЈНИК БРИСЕЛА И ВАШИНГТОНА НА ТЕРЕНУ И НИШТА ВИШЕ
  • „Косово је универзално питање за Србију, а интересно питање за Брисел и друге. Косово не треба никада признати. Ми нећемо никада признати њихова документа, да могу са личним картама да улазе у БиХ. Ко год од Албанаца са Косова има пасош или личну карту Србије, он уђе у БиХ. За нас, Косово није држава“
  • „За Нијемце је било нормално да уједине Источну и Западну Њемачку, а зашто то није дозвољено Србији и Српској јер је и ту ријеч о једном народу? У чему је разлика, зар су Нијемци су виша раса? Зашто ви нама, послије 200-500 година не дате да размишљамо о томе, него нам цијепате земљу, узимате Косово, тражите унитарну БиХ, док српски корпус у Црној Гори не смије да буде дио власти, чак ни када добије на демократским изборима?!“
  • „Тешко је руководству Србије на челу са Вучићем да се бори са том громадом која се навалила, али он то успјешно води. Рекао је да никада неће признати Косово и то му неће опростити. А, тражиће некога ко хоће. И кад тај неко призна, онда ће национална завада трајати колико и косовски мит, створен након Косовске битке“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да Запад машта о „Олуји“ на сјеверу Косова, да Срби постану маргинална мањина о којој нико не брине, као што маштају о „Олуји“ у БиХ, према Републици Српској, али да он то не би препоручивао.

– Мало се ствар промијенила, не бих ја баш препоручивао такве ствари – истакао је Додик.

Рекао је да је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти експонент западног дијела међународне заједнице, којој он такав одговара, јер желе блицкриг на сјеверу Косова, како би Срби постали маргинална мањина о којој нико неће водити рачуна.

– То је, иако га никада неће потврдити, план Брисела, Лондона, Њујорка и Берлина – изјавио је Додик за „Косово онлајн“.

Наводећи да ЕУ по питању Косова води „шићарџијску, покварену политику“, Додик је истакао да самопроглашено Косово не треба никада признати, те да то БиХ неће учинити док је Републике Српске.

– Косово је универзално питање за Србију, а интересно питање за Брисел и друге. Косово не треба никада признати. Ми нећемо никада признати њихова документа, да могу са личним картама да улазе у БиХ. Ко год од Албанаца са Косова има пасош или личну карту Србије, он уђе у БиХ. За нас, Косово није држава – рекао је Додик.

Он је упитао како је могуће да се Косово одвоји од Србије, а Република Српска нема право ни да прича о томе.

– Да ли је то досљедност? Кажу, то је друго питање. А, зашто? Објасните, можда ја нисам у праву… Али, како је могуће да то буде друго питање, а потпуно идентична ситуација – констатовао је Додик.

Он је подсјетио да је специјални изасланик САД Габријел Ескобар недавно рекао да „све што раде посљедњих година, раде у интересу Косова“, како би оно постало видљив члан међународне заједнице.

Али, додао је Додик, не иде им у прилог то што је у посљедњих неколико година чак више од 20 земаља повукло признање, захваљујући политици предсједника Србије Александра Вучића.

– Дивим се малим земљама, чланицама УН које су смогле снаге да тај интервенционизам и притисак САД признају и повуку признање. Земље којима је доста туторства – рекао је Додик.

Он је истакао да ЕУ води покварену политику по питању Косова, јер се своди на пријетње да ће бити заустављене инвестиције у Србији, изолацијом, све до момента када ће се доћи у позицију да више није важно шта се у нормализацији односа постигло, већ само да Србија де факто или де јуре призна Косово.

То је, напомиње Додик, ситуација коју је Запад направио прије 20 година, одвајајући Косово бесправно из правног система Србије, на лажима, попут оне тадашњег њемачког министра одбране у Бундестагу да се „на стадиону у Приштини налазе десетине хиљада заробљених и малтретираних Албанаца од војске Србије“, док на аеродром слијећу српски војници.

– Нико га није позвао на одговорност за ту лаж. И ми треба да будемо загледани у Њемачку… Ако желите да будете присутни, у инвестицијама, онда морате да разговарате са нама, а не о нама. Шаљете нам човјека који нема везе са правом и кажете да стојите иза њега. Иза /Кристијана/ Шмита? Каква је то Њемачка? – упитао је Додик.

Он је оцијенио да лажи у вези са Косовом представљају покушај да се разбије српски национални корпус.

Додик је подсјетио да је за Нијемце било нормално да уједине Источну и Западну Њемачку, те упитао зашто то није дозвољено Србији и Српској јер је и ту ријеч о једном народу.

– У чему је разлика, Нијемци су виша раса, а ми нисмо? Нисам против тога, то је било нормално, јер је то била подјела на двије војне зоне која се претворила у двије државе. Али, зашто ви нама, послије 200-500 година не дате да размишљамо о томе, него нам цијепате земљу, узимате Косово, тражите унитарну БиХ, док српски корпус у Црној Гори не смије да буде дио власти, чак ни када добије на демократским изборима – нагласио је Додик.

Он је подсјетио да су сви међународни документи по питању Косова срушени – Резолуција Савјета безбједности УН 1244, Бриселски споразум из 2013.

– Курти је војник на терену Брисела и Вашингтона, ништа друго. Тешко је руководству Србије на челу са Вучићем да се бори са том громадом која се навалила, али он то успјешно води. Рекао је да никада неће признати Косово и то му неће опростити. А, тражиће некога ко хоће. И кад тај неко призна, онда ће национална завада трајати колико и косовски мит, створен након Косовске битке – рекао је Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар