Предсједник РС

Додик: Моја обавеза је да поштујем Устав БиХ и Дејтонски споразум, а не да се допаднем Британцима

НАГЛАСИО: ЗВЕЦКАЊЕ ОРУЖЈЕМ НИЈЕ У МОМ СТИЛУ, АЛИ ЈЕСТЕ У ПИЧОВОМ
  • „Када се на годишњицу НАТО бомбардовања огласи некадашњи ваздухопловни командант тих снага /Стјуарт Пич/ и поручи да ће моје уставно понашање имати посљедице онда је немогуће не помислити чиме Пич пријети“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да је његова обавеза да поштује Устав и Дејтонски мировни споразум, а не да се допадне Британцима.

Додик је позвао званичнике Велике Британије да се врате Дејтонском споразуму који упорно крше позивајући Републику Српску да га поштује.

– Када се на годишњицу НАТО бомбардовања огласи некадашњи ваздухопловни командант тих снага /Стјуарт Пич/ и поручи да ће моје уставно понашање имати посљедице онда је немогуће не помислити чиме Пич пријети – рекао је Додик Срни замољен да прокоментарише изјаву Пича да је „дјеловање предсједника Републике Српске незаконито и неуставно“, те да ће „имати неизбјежне посљедице“.

Додик је нагласио да звецкање оружјем није у његовон стилу иако разумије да јесте у Пичовом, мада му у овој улози „ширитеља демократије“ то не пристаје.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар