Предсједник РС

Додик: Вратите БиХ у оквире Устава БиХ или је – неће бити

У ГАЦКУ НАГЛАСИО: ОВО НИЈЕ СЕЦЕСИЈА – ТРАЖИМО УСТАВНУ ЗЕМЉУ, АКО ТО НЕ БУДЕ У ЊОЈ НЕЋЕМО БИТИ
  • „БиХ нема суверенитет, а одлуке донесене на заједничком нивоу немају обавезујућу снагу за ентитете. Ово није земља која је направљена на тај начин, него тако да су ентитети субјекти унутрашњих али и спољно-политичких питања, а не да заједнички ниво нешто нама наређује. Не, ми наређујемо њима и тако ће и остати“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да суверенитет имају ентитети, а не БиХ, те да се он покушава прибавити БиХ отимајући имовину Републици Српској.

Овако је прокоментарисао јучерашњу сједницу Парламентарне скупштине БиХ, на којој су биле тачке које се мијешају у унутрашње ствари Републике Српске, попут измјена Кривичног закона у вези са суверенитетом БиХ и резолуција у вези са слободама у Српској.

– БиХ нема суверенитет, а одлуке донесене на заједничком нивоу немају обавезујућу снагу за ентитете. Ово није земља која је направљена на тај начин, него тако да су ентитети субјекти унутрашњих али и спољно-политичких питања, а не да заједнички ниво нешто нама наређује. Не, ми наређујемо њима и тако ће и остати. Тако су прошли и ови закони, тако је прошла и декларација и тако ће проћи и БиХ – рекао је Додик новинарима у Гацком.

Истакао је да се Република Српска залаже да се БиХ врати у оквире Устава.

– Оно што имамо данас је наметнуто мимо Устава и воље прије свега нас. Сада је вријеме да направимо ревизију. Или вратите БиХ у оквире Устава БиХ или је неће бити, то је оно што говоримо упорно. Ово није сецесија. Тражимо уставну земљу, а ако је нема логично је да у њој нећемо бити – поручио је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар