РС и матица

Брнабић: Косово и Метохија је одузето Србији супротно међународном праву

НАГЛАСИЛА: ДИПЛОМАТСКЕ АКТИВНОСТИ СЕ УБРЗАВАЈУ – ПОЈАЧАВА СЕ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ
  • Коментаришући долазак извјестиоца ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, предсједник Владе Србије истакла да га види као – додатни вид притиска

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је очигледно да се дипломатске активности о питању Косова и Метохије убрзавају и да се појачава притисак.

– То није ни чудно када видимо у каквом је стању свијет, рат у Украјини, рат на истоку Европе – највећи део Европе је посредно у рату, у томе учествују и САД. Сада су велике тензије између САД и Кине. Ником не одговара било какав други, следећи нови потенцијални сукоб и нестабилност – рекла је Брнабићева.

Она је навела да је циљ да се стави тачка на те конфликте, али и да се са дневног реда скину примјери преседана као што је Косово и Метохија.

– Косово и Метохија је свакако преседан, зато што је то одузето Србији супротно међународном праву – рекла је Брнабић за РТС.

Коментаришући долазак извјестиоца ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, Брнабићева је истакла да то види као додатни вид притиска.

– Он прво иде у Приштину. Мислим да је тамо прва тема Заједница српских општина – додала је Брнабићева.

Она је истакла да су Срби имплементирали Бриселски споразум и да је сада на Аљбину Куртију и Приштини да испуне своје обавезе, без икаквих даљих условљавања.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар