Главно РС и матица

У Србији се за викенд све затвара у суботу у подне – осим продавница хране и апотека

ВАКЦИНАЦИЈА ЋЕ СЕ НЕ САМО НАСТАВИТИ НЕГО БИТИ ЈОШ МАСОВНИЈА
  • Предраг КОН: Само је вакцина баријера која може зауставити ширење вируса. Имунитет који се добија вакцином већи је од оног који се ствара код лица која су прележала болест. Асимптоматски оболели немају крајњи имунитет

КРИЗНИ антиковид- штаб Србије засједао је данас те је одлучено да ће у суботу све радити до 12 сати, а послије 12 сати до понедељка у 6 сати радиће само продавнице хране, лијекова и горива.

Настава за ученике средњих школа од понедјељка ће се одвијати онлајн.

Члан Кризног штаба доктор Предраг Кон је рекао да се на скијалиштима све затвара за викенд.

„Што се тиче осталог дела Србије, у суботу ће све радити до 12 часова, због задушница, а после 12 часова до понедељка у 6 часова радиће само продавнице хране, апотеке и бензинске пумпе“, објаснио је Кон.

Казао је да ће сљедећа сједница Кризног штаба бити одржана у уторак..

Кон је, након сједнице кризног штаба, упитан да ли погоршање епидемиолошке ситуације може да утиче на ток вакцинације, казао да нема разлога да се она не настави.

„Вакцинација ће се наставити својим током. Тренутно то је најважнија превентивна мера, далеко значајнија од сваког затвaрања“, подвукао је он.

Кон је указао да Србија улази у сљедећу фазу вакцинације и да ће све више грађана бити позивано на вакцинацију.

Према његовим ријечима само је вакцина баријера која може зауставити ширење вируса.

Указао је да је имунитет који се добија вакцином већи од оног који се ствара код лица која су прележала болест, подсјећајући да асимптоматски обољели немају крајњи имунитет.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар