РС и матица

Вучић: Реците нам да смо мали и згажени, да је Вучић арогантно ђубре, само нам не причајте о принципима

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ СЛОВЕНИЈЕ БОРУТОМ ПАХОРОМ
  • Када чујем да нема промене граница како каже Пахор без сукоба, сагласан сам, и то треба да буде јасно онима који су производили сукобе и хтели да мењају границе Србије
  • „Кажите нам `ви Срби сте поражени, ми хоћемо да вас газимо`, што није ни поштено ни фер, али нам не говорите о принципима и моралу, јер ту нема ни принципа ни морала

СРБИЈА подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу с одлуком Уједињених нација и све друго разумемо као наметање нечије воље, поручио је данас предсједник Александар Вучић.

Вучић је то рекао поводом новинарског питања предсједнику Словеније Боруту Пахору да прецизира шта је мислио када је јуче у Приштини рекао да се залаже на непромјенљивост граница на западном Балкану.

Ријеч је, рекао је Вучић, о најтежем питању посебно за оне државе које су признале косовску независност, и додао да је о томе отворено разговарао с Пахором.

Нећу ништа да сакријем од оног што сам рекао. Ми имамо другачији поглед у односу на косовску независност. Када чујем да нема промене граница како каже Пахор без сукоба, сагласан сам, и то треба да буде јасно онима који су производили сукобе и хтели да мењају границе Србије“, поручио је Вучић.

Србија, истакао је, инсистира да се поштују границе земаља утврђене одлуком Уједињених нација и да је став Србије да се границе не мијењају и да је то случај био одувијек и сада.

Ако је и сада тако, онда то Србија подржава“, истакао је он и додао да га међутим плаши да је на дјелу нешто друго што има везе са „бруталним лицемјерјем западних сила које немају принципе или имају принципе по потреби“.

Подсјетивши и на бомбардовање Србије, Вучић је упитао међународну заједницу када се сјетила да не мијења границе на овим просторима, 2021?

Србија искључиво подржава принцип непромјенљивости граница у складу с одлукама Уједињених нација и све друго разумијемо као наметање нечије воље, јасан је предсједник Вучић.

Или нам кажите `ви Срби сте поражени, ми хоћемо да вас газимо`, што није ни поштено ни фер, али нам не говорите о принципима и моралу, јер ту нема ни принципа ни морала“, навео је Вучић и додао да је то његов одговор свима.

Поручио је и да ће се Србија држати стварних принципа, а да је међународна заједница одвојила само Косово од Србије.

Само нам реците: ви сте мали згажени, ти си Вучићу арогантно ђубре…, само немојте да нам причате о принципима“, навео је предсједник Србије и поновио да се границе могу мијењати само у складу са одлуком УН и да је то, како је рекао, све што Србија признаје.

Ми ћемо се трудити да се понашамо одговорно и да разумемо да је то став великих, да је Србија згажена, држаћемо се правних принципа, чуваћемо мир и стабилност и трудићемо се да будемо максимално одговорни“, закључио је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар