RS i matica

Vučić: U Nikincima smo videli strahovitu vatrenu moć – naša vojna snaga mora odvraćati

POKAZNO-TAKTIČKA VEŽBA POLICIJE I SPECIJALACA „POVRATAK-2019“
  • U uslovima nemirnog sveta, u kojima ne znate šta će se sutra zbivati u celom svetu, moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da budemo spremni za sve izazove i zaštitimo narod od opasnosti i od pretnje. To treba da deluje i preventivno. Ponosan sam na ove momke. Odličan su posao obavili i pokazali zavidnu fizičku spremnost i ogromnu vatrenu moć”
  • Vežbi prisustvovao i kineski general Džang Jousja koji će zajedno sa Vučićem sutra prisustvovati vojnoj vežbi u Titelu
  • Narednih šest mjeseci očekuje se dolazak bespilotnih letjelica iz Kine. To će biti tri baterije bespilotnih letjelica, odnosno šest ili devet letjelica, koje će moći da se podižu u vazduh i sa automobila u pokretu i na različite načine, a biće naoružane i imaće razornu moć
  • I Rumunija se ozbiljno naoružava, kao i Bugarska, ali i Hrvatska. „Hrvati se ozbiljno naoružavaju, imaju ozbiljnu vojsku. Pitao bih neke koji im poklanjaju 60 ‘bredlija’ čemu to služi”, rekao je Vučić u Nikincima

VIDJELI smo snagu srpske policije i njenih specijalaca, konstatovao je predsednik Aleksandar Vučić posle pokazno-taktičke vežbe „Povratak 2019” na poligonu u Nikincima i istakao da Srbija mora da jača svoje bezbjednosne snage kako bi bile spremne za sve izazove.

„U uslovima nemirnog sveta, u kojima ne znate šta će se sutra zbivati u celom svetu, moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da budemo spremni za sve izazove i zaštitimo narod od opasnosti i od pretnje. To treba da deluje i preventivno. Ponosan sam na ove momke. Odličan su posao obavili i pokazali zavidnu fizičku spremnost i ogromnu vatrenu moć”, kazao je Vučić i najavio da će sljedeći put biti prikazani i helikopteri H145 sa mitraljezima.

„To je bila strahovita vatrena moć, tu ništa ne može da preživi. Mi smo time zadovoljni , moraćemo dalje da jačamo naše bezbednosne i odbrambene snage”, rekao je Vučić i čestitao MUP-u.

Dodao je da će biti nastavljeno ulaganje u novo naoružanje kako bi naši specijalci bili opremljeni kao i najbolje specijalne jedinice u svijetu.

Vučić je poslije vejžbe na kojoj su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP – a prikazali vještine, opremu i naoružanje rekao da su učestvovala 133 pripadnika MUP-a i da su odlično obavili posao.

Posebno je istakao da su svi mogli da vide na „Milošu” novi sistem Getling – mitraljez sa rotirajućim cevima koji odlikuje izuzetno velika brzina paljbe – od 3.000 do 4.000 metaka u minuti.

Sada ćemo da ih naručujmo u većem obimu, rekao je Vučić.

Na vježbi su prikazala i druga borbena vozila Prage i „trocjevci u pokretu, Lazari sa različitim kalibrima i do 30 milimetara.

„Momci su se pokazali kao vrlo sposobni. Treba u narednom periodu više da koristimo i raketne bacače”, dodao je Vučić, prenosi Tanjug.

Rekao je da je ponosan što je prisustvovao i kineski general Džang Jousja koji će zajedno sa njim sutra prisustvovati vojnoj vježbi u Titelu.

Srbija je danas snažnija, stižu i bespilotne letjelice iz Kine

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija danas policijski i vojno neuporedivo snažnija nego u posljednjih 30 godina, a biće, kaže, i dvostruko snažnija, i to za veoma kratko vrijeme.

On je najavio da se u narednih šest mjeseci očekuje dolazak bespilotnih letjelica iz Kine.

Kako je pojasnio, to će biti tri baterije bespilotnih letjelica, odnosno šest ili devet letjelica, koje će moći da se podižu u vazduh i sa automobila u pokretu i na različite načine, a biće naoružane i imaće razornu moć.

Nije želeo da otkriva tip letjelica, ali je rekao da one nisu na spisku za sankcije, zato što, kako je istakao, Srbija vodi računa da nas niko ne sankcioniše, jer su neki sebi dali za pravo da rade šta hoće, a mi samo ono što oni zaborave da stave na listu.

Takođe, naveo je da, uz kinesku tehnologiju, Srbija razvija „Pegaze, pa će se vidjeti i srpske bespilotne letjelice, koje će biti za osmatranje terena, slanje podataka, izviđačka dejstva.

„Da bismo odvratili svakoga od potencijalne ideje da izvrši agresiju, invaziju ili bilo kakav napad na Srbiju. To piše u svim savremenim doktrinama sveta i to je za nas od ključnog značaja, posebno u svetu koji nije bastion sigurnosti i sigurne budućnosti”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je istakao da su naše snage garant naše stabilnosti i budućnosti naše djece, pa će i ulaganja biti još veća.

„Nikome nećemo da krijemo, kao što ni od nas ne kriju, čak i kad se besmisleno naoružavaju”, dodao je predsjednik.

Na konstataciju novinara da se sve zemlje u regionu naoružavaju, Vučić je primjetio da izgleda nevjerovatno, kao da je neko dao signal za sveopšte naoružavanje u Evropi i svijetu.

Dodao je da Srbija ne može da se mjeri sa mađarskim prijateljima, koji su za 500 miliona evra nabavili „avram” rakete, koje će da stavljaju na avione, jer Mađarska ima više novca od nas, ali i istakao da nam je ta zemlja iskren prijatelj i da nam od nje nikakva opasnost ne dolazi.

Takođe, primjetio je i da se Rumunija ozbiljno naoružava, kao i Bugarska, ali i Hrvatska.

„Hrvati se ozbiljno naoružavaju, imaju ozbiljnu vojsku. Pitao bih neke koji im poklanjaju 60 ‘bredlija’ čemu to služi”, dodao je Vučić.

Vučić je istakao da je Srbija do sada uložila 650 miliona evra, a moraće i još više, jer ekonomija snaži, pa će morati da se poveća i budžet za Ministarstvo odbrane i MUP.

Ono čime nije zadovoljan je, kaže, nedovoljna promišljenost i zagledanost u budućnost domaće namjenske industrije.

„Tim pitanjem ćemo da se pozabavimo i jačanjem naše namenske industrije”, rekao je Vučić.

Čuli ste Mudis, ali njima sve dobro za Srbiju smeta…

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je danas, odbacujući pojedine kritike, da se plate i penzije povećavaju na zdravim osnovama i da se javni dug ne povećava.

„Smanjivaćemo javni dug, a povećavati plate i penzije. Valjda se po tome vidi uspešnost jedne vlasti, a ne neuspeh. Ali, njima to uvek smeta, njima smeta sve što je dobro za Srbiju”, rekao je Vučić novinarima u Nikincima.

On je dodao da je siguran da će se i ti ljudi radovati, makar oni koji dobijaju plate i penzije i zapitao: „Ljudi, da li ste za povećanje plata ili niste?”.

Ukazao je da se to radi na zdravim osnovama i da nam se ne povećava javni dug.

„Čestitam građanima Srbije na novoj oceni Mudisa, očekujem i Standard end Purs da uskoro povećaju rejting”, rekao je Vučić

On je naveo da za godinu dana očekuje da ćemo biti na nivou tzv investicionog kreditnog rejtinga što je, kako kaže, fantastično za Srbiju, jer su do sada sa stabilnog povećali na pozitivni.

„Kad me NIN napada na 92 strane – tiraž mu skoči preko 4.100“

Vučić je komentarisao opaske da tiraž NIN-u opadne ako od ukupno 96 stranica tog nedjeljnika 92 nisu posvećene njemu, dok mu tiraž, kada je to slučaj, bude veći od 4.100.

„To je ogromno povećanje tiraža, zato nemojte da odustajte, 92 strane protiv mene, to je jedino kada možete da prodate preko 4.100 primeraka”, rekao je i dodao da očekuje čestitke na prosječnoj plati od 500 evra u Srbiji, jer, dok je Đilas bio na vlasti nije bilo ni 320 evra.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar