РС и матица

Вучић у Њујорку: Приштина ће се изненадити колико је земаља повукло признање Косова*

НАГЛАСИО ДА ВИЈЕСТИ ДА ЋЕ КОСОВО* БИТИ ПРИМЉЕНО У САВЈЕТ ЕВРОПЕ НИСУ НИШТА НОВО
  • Поводом најављеног обраћања ГС УН Владимира Путина рекао је да није тешко претпоставити шта ће да каже: „Претпостављам да се сад из фазе специјалне војне операције приближавамо великом ратном сукобу, а питање је где су границе и хоћемо ли ући за извесно време, можда и за месец-два, у велики светски сукоб, какав нисмо имали од Другог светског рата”

АЛЕКСАНДАР Вучић, предсједник Србије, рекао је синоћ да има добру вијест за грађане Србије, јер је у Њујорку добио још једну ноту о повлачењу признања независности Косова.

„Још једна фасцикла више, још једну ноту имамо, чиме снажимо нашу позицију у овој организацији“, рекао је Вучић за РТС из Њујорка гдје присуствује засједању Генералне скупштине УН.

Додао и да ће се ћутати све док Приштина не крене да подноси захтјеве за улазак у међународне институције, а да ће се онда изненадити бројем земаља које су повукле признање.

Вучић је признао и да то неће помоћи да се ријеше бројни проблеми, али да ће Србија имати јасну већину у свјетској организацији.

На питање о вијести која кружи да ће Пристина да буде примљена у Савјет Европе, Вучић каже да то није ништа ново и да представља додатни притисак на Србију да прихвати папире које нисмо видјели и о којима, како наводи, не може да говори.

„Нисам их преузео, нека друга страна је писала и пустала у јавност“, напоменуо је Вучић и указао да је пред Србијом тежак период.

Додао је и да Приштина такве кораке предузима уз подршку оних који су направили Косово независним.

Поводом најављеног говора руског предсједника Владимира Путина у ГС УН, рекао је да не може да говори о томе прије него што чује то обраћање, али да није тешко претпоставити шта ће да каже:

„Претпостављам да се сад из фазе специјалне војне операције приближавамо великом ратном сукобу, а питање је где су границе и хоћемо ли ући за извесно време, можда и за месец-два, у велики светски сукоб, какав нисмо имали од Другог светског рата”.

Најавио да ће се током боравка у Њујорку срести и са министром спољних послова Кине, што ће бити изузетно важан састанак: „Имали смо много састанака, трудимо се да се изборимо за Србију”.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар