РС и матица

Вучић: Упутићу писмо чланицама СБ УН да Србија не пристаје да Косово постане члан УН

НАГЛАСИО: „ЈАСНО ЈЕ ДА МИ НИКАДА НЕЋЕМО ПРИЗНАТИ САМОПРОГЛАШЕНО КОСОВО“
  • * Предсједник Србије Александар ВУЧИЋ, у дискусији о КиМ: Питање имовине Србије на Косову и Метохији тешко ће се ријешити, зато што Албанци и међународна заједница имају други план – да све припадне самопроглашеном Косову. Од нас траже да све што је друштвено и државно а приори припада Приштини. И не само то, желе да нам наплате и ратну одштету, тврдећи да смо извршили агресију на независно Косово, ма како сумануто звучало
  • * Посланик Милош ЈОВАНОВИЋ из опозиционе НДСС: Ако Србија сутра преда Косово, онда прекосутра отвара низ озбиљних геополитичких територијалних питања у ужој, централној Србији, а накосутра губи Републику Српску

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да ће прихватити приједлог појединих опозиционих странака и упутити писмо УН и чланицама Савјета безбједности да Србија не пристаје да Косово постане члан УН.

„Јасно је да ми никада нећемо признати Косово. Послаћу та писма, поред безброј које сам већ послао. Урадићу и то и послати писмо и Кини и Русији и Америци“, рекао је Вучић у Скупштини Србије током дискусије о Косову и Метохији.

Вучић је рекао да ће се питање имовине Србије на Косову и Метохији тешко ријешити, зато што Албанци и међународна заједница имају други план – да све припадне самопроглашеном Косову.

„Од нас траже да све што је друштвено и државно а приори припада Приштини. И не само то, они желе да нама наплате и ратну одштету, да смо ми извршили агресију на независно Косово, ма како сумануто звучало“, рекао је Вучић.

Он је навео да ће Албанци доказивати и „20.000 силовања“, а када су тражили да се додијели додатак жртвама силовања јавило их се 184.

„Тражиће и да будемо осуђени за геноцид, као што је то тражила и БиХ“, додао је Вучић, одговарајући на питања посланика.

Посланик Милош Јовановић из опозиционе НДСС је поручио да, ако Србија сутра преда Косово, онда прекосутра отвара низ озбиљних геополитичких територијалних питања у ужој, централној Србији, а накосутра губи Републику Српску.

Вучић је одговорио да Србија помаже Републику Српску свиме што може, да људи из Српске кажу да су добили највећу помоћ за вријеме његове власти, а подсјетио је и да раде све заједно – од обиљежавања свих националних празника, националних трагедија до националних успјеха.

„Радимо на свему заједно. Сад градимо један велики дом здравља у једној малој општини у Републици Српској, у Станарима“, рекао је Вучић.

Скупштина ће и сутра наставити расправу о Косову и Метохији и Вучићевом извјештају о тој теми.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар