Скупштина РС

Цвијановић: Неприхватљива је прича опозиције о рату којом код грађана буди страх

„СКАНДАЛОЗНО ЈЕ ШТО ИЗ СВИЈЕТА ТВРДЕ ДА РС ПОЗИВАЊЕМ НА УСТАВ БиХ ГУРА БиХ НА ИВИЦУ ЛИТИЦЕ“
  • „Oпозиција у Републици Српској се упорно сврстава на страну оних из Федерације БиХ који причају о рату. Република Српска је рекла да све треба радити само да рата не буде”

ОПОЗИЦИЈА буди код грађана страх јер је у страху да дискутује о теми преноса надлежности, рекла је предсједница Српске Жељка Цвијановић.

Одговорила је на изјаву предсједника ДНС-а Ненада Нешића, који је рекао да је тужан као Србин што сада у Парламенту посланике види овако разједињене, посвађане.

– Господине Нешићу, морате на неки начин поднијети и одговорност зато што немамо јединственог става. И ја жалим, али мора бити одговорност – истакла је Цвијановић.

Упозорила је да је неприхватљива прича опозиције о рату којом код грађана буди страх по безбједност.

„То показује немоћ опозиције и њен страх да се бави темом и одлуку да грађанима набијају страх причом о рату”, рекла је.      

Притом је указала да нико од представника власти и институција Републике Српске није причао о рату.

Она сматра да је скандалозно како се ова ситуација данас коментарише споља на начин да је БиХ на ивици литице и да су за то криви Срби и Република Српска.

“Да ли је могуће да се позивањем на Устав и уставне надлежности држава гура на ивицу литице?!”, упитала је Цвијановићева.

Она је рекла да се опозиција у Републици Српској на овај начин упорно сврстава на страну оних из Федерације БиХ који причају о рату.

“Република Српска је рекла да све треба радити само да рата не буде”, поручила је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар