Скупштина РС

Лукач: Одгурнуо сам Станивуковића да ме не би угрозио

ПОСЛАНИКА ПДП НАЗВАО „НАТО ПРОМОТЕРОМ“, ОПОЗИЦИЈА УНИЈЕЛА У СКУПШТИНУ ЗАСТАВИЦЕ АЛИЈАНСЕ
  • Министар унутрашњих послова Драган ЛУКАЧ: „Станивуковић је био НАТО промотер, који је предсједнику Владе бацио заставице, пришао је и мом мјесту и дошло је до физичког контакта. Дошао је до моје говорнице, пријетећи, унио ми се у лице. Не знам шта је имао код себе и коју намјеру је имао. Одгурнуо сам га од себе
  • Нису сви људи учествовали у томе, има довољно озбиљних људи који нису прихватили оно што је радио Драшко СтанивуковићСви ми знамо, нада нема РС без Народне скупштине и они који је руше морају да буду санкционисани. Радити ово у Народној скупштини што су они радили, у томе нема никакве части

НA СЈЕДНИЦИ Народне скупштине РС о Програму реформи БиХ дошло је до инцидента у којем су учествовали посланик ПДП-а Драшко Станивуковић и министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Наиме, током обраћања Лукача чула су се добацивања, што је изнервирало министра унутрашњих послова.

Он је поручио посланику ПДП да “би могао да заврши као заставице НАТО-а”, а које су раније у току дана изнесене из НС РС, након што је Станивуковић покушао да испровоцира посланике владајуће коалиције и министре у влади Српске.

Лукач је потом позвао Станивуковића да приђе, што је овај и урадио те тако додатно изнервирао министра унутрашњих послова, који је бацио папириће према њему, те га одгурнуо.

Већи инцидент спријечили су остали посланици, министри, те обезбјеђење Народне скупштине.

Послије овог инцидента посланици су отишли на паузу.

Министар Лукач нешто кансије је рекао да су поједини посланици опозиције превазишли сами себе, играјући индијански плес, галамећи и лупајући.

“Неколико људи узело је себи за право да прави навијачку групу /посланика ПДП-а/ Драшка Станивуковића који је промотер НАТО пакта и који баца заставице НАТО пакта пред предсједника Владе и мене”, истакао је Лукач.

Лукач је подсјетио Станивуковића да је он ратовао са својим борцима док су изнад њега летјели авиони НАТО пакта бомбардујући српски народ.

Рекао је Станивуковићу и да то никада више не смије да понови, нити да се може њему као српском борцу тако обраћати.

Станивуковић је пришао министру Лукачу бацајући папире испред њега, након чега га је Лукач одгурнуо.

Лукач је потом објаснио да је одгурно посланика ПДП-а Станивуковића како би га спријечио да га угрози.

„Одгурнуо сам га од себе и онемогућио да направи било какав потез који би могао да ме угрози“, рекао је Лукач и додао:

Станивуковић је био НАТО промотер, који је предсједнику Владе бацио заставице, пришао је и мом мјесту и дошло је до физичког контакта. Дошао је до моје говорнице, пријетећи, унио ми се у лице. Не знам шта је имао код себе и коју намјеру је имао. Одгурнуо сам га од себе. Извињавам се свим народним посланицима и јавности која је то гледала, јер ово није примјерено Народној скупштини“.

Он се захвалио и посланицима из опозиције који, како додаје, „нису прихватили оно што је Станивуковић радио“.

„Нису сви људи учествовали у томе, има довољно озбиљних људи који нису прихватили оно што је радио Драшко Станивуковић. Ходање и прилажење говорници није дозвољено. Сви посланици који су два сата кршили пословник нису били санкционисани у складу са пословником, многи су требали бити удаљени.

Ово није начин који је примјерен НС РС и мислим да мора да се мијења Пословник. Пар људи је узело себи за право да руши НС РС на најгори могући начин. Мора овој Скупштини да се врати повјерење које народ треба да има у НС РС. Сви ми знамо, наставио је Лукач,  да нема РС без Народне скупштине и они који је руше морају да буду санкционисани. Радити ово у Народној скупштини што су они радили, у томе нема никакве части“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар