Странке

Говедарица: Оно што је Вечерњи лист објавио као став Мектића о Сребреници – није ни његов ни став СДС

„ЕВИДЕНТНО ЈЕ ДА СЕ ВЕЋ ДУЖИ ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД ВОДИ ХАРАНГА ПРОТИВ МЕКТИЋА“
  • Новинар Хасан Хајдар Диаб, који је радио интервју са Драганом Мектићем за загребачки Вечерњи лист, навео да је његов лист био приморан да емитује тонски запис њиховог разговора искључиво зато што га је Мектић негирао и демантовао. Још је додао: „Децидно и дословно је на моје питање `Сматрате ли да је у Сребреници извршен геноцид, рекао `Да. Они морају проћи катарзу и морају то признати…`“

ПРЕДСЈЕДНИК  СДС-а Вукота Говедарица изјавио је данас да изјава министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића да „Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници“ није став Мектића нити СДС-а.

Говедарица је рекао да је Мектић јуче новинарима саопштио да је „ријеч о једној измонтираној изјави“ с циљем његове дискредитације.

„Евидентно да се један дужи временски период води харанга против Мектића, односно министра безбједности у Савјету министара. Одбацујем све то са јасном теоријом – у БиХ у протеклом рату дешавали су се злочини на све три стране“, рекао је Говедарица.

Он је истакао да све три стране данас, послије толико година морају да погледају истини у очи и да осуде појединачне злочине иза којих су стајале одређене личности како бисмо дошли до помирења и обезбиједили на тај начин будућност која је потребна свим грађанима који живе у БиХ.

Мектић је за „Вечерњи лист“, издање за БиХ, рекао да „Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници“, те да „постоје релевантни документи који доказују геноцид“, али је јуче на конференцији за новинаре у Сарајеву демантовао да је то рекао и истакао да се у Сребреници десио стравичан злочин.

Након Мектићевог демантија, „Вечерњи лист“ објавио је на својој веб страници аудио-снимак који потврђује аутентичност његове изјаве, а огласио се и новинар Хасан Хајдар Диаб, који је радио интервју.

Он је навео да су у овом листу били приморани да емитују тонски запис његовог разговора са Мектићем, искључиво зато што га је Мектић негирао и демантовао, чиме је довео у питање његов кредибилитет као новинара.

„Децидно и дословно на моје питање `Сматрате ли да је у Сребреници извршен геноцид, Мектић је рекао `Да. Они морају проћи катарзу и морају то признати…`“, навео је новинар.

(Срна)

 

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар