Странке

Кошарац: И Говедарица и Кормак биће од Нове године – политичка прошлост

ПОЗВАО ГОВЕДАРИЦУ ДА ПРИЗНА РЕЗУЛТАТЕ ИЗБОРА И ПРЕСТАНЕ СА ШИРЕЊЕМ МРЖЊЕ И ЛАЖИ
  • Сташа КОШАРАЦ: Полиција је у Источном Сарајеву ухватила два СДС-ова `бугарска воза`. У неким општинама Источног Сарајева, СДС није стигао да доларе које су добили за куповину гласова претвори у домаћу валуту. Говедарица и Кормакова све ово добро знају, баш као што им је јасно да су поражене њихове опасне политичке намере према Републици Српској

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац позвао је предсједника СДс Вукоту Говедарицу да призна резултате избора и да престане са ширењем неистина и мржње према политичким противницима у Републици Српској.

„Свима у Републици Српској јасно је да је поражена политика мржње, подјела и напада на институције Републике Српске. Огромном броју функционера СДС-а јасно је да су Говедарица и његови најближи сарадници водили погрешну и губитничку политику, коју су грађани жестоко казнили на изборима. Свима је јасно да је таква политика пропала, осим Говедарици и његовој шефици /америчкој амбасадорки у БиХ Морин/ Кормаковој“, рекао је Кошарац у изјави за Срну.

Коментаришући оцјене предсједника СДС-а о нерегуларности избора, Кошарац је упозорио да Говедарица врло добро зна ко је на терену покушавао да купује гласове и ради друге незаконите радње у оквиру изборног процеса.

Сташа Кошарац

С тим у вези, он је подсјетио на чињеницу да је полиција у Источном Сарајеву ухватила два СДС-ова „бугарска воза“.

„У неким општинама Источног Сарајева, СДС није стигао да доларе које су добили за куповину гласова претвори у домаћу валуту. Говедарица и Кормакова све ово добро знају, баш као што им је јасно да су поражене њихове опасне политичке намјере према Републици Српској. То двоје губитника до Нове године ће бити политичка прошлост“, поручио је Кошарац.

Он је додао да ће побједа СНСД-а на свим изборним нивоима значити додатно политичко и економско јачање Републике Српске, као и промјену политике и позиције српских представника у заједничким институцијама власти у Сарајеву.

„Ми ћемо обезбиједити неопходно политичко јединство институција Републике Српске и српских представника у Сарајеву и тиме ојачати позицију Републике Српске. То је оно што страшно смета Говедарици, Иванићу и свима који су у протекле четири године у Сарајеву радили против Републике Српске и српског народа“, закључио је Кошарац.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар