Странке

Ковачевић: Сраман коментар Амбасаде САД у Сарајеву – њој је проблем само Додик

А НИЈЕ БАКИР ИЗЕЗБЕГОВИЋ КОЈИ ДИРЕКТНО ПРИЈЕТИ НАСИЉЕМ И РАТОМ
  • Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ: „Када Милорад Додик реагује на директну пријетњу ратом и насиљем Србима и Републици Српској и када у тој реакцији само каже да нас нико неће бројати и да нас, ако било коме падне на памет да нас већ броји, има довољно, онда на то добијемо реакцију да је због такве Бакирове пријетње услиједила неодговорна реакција Милорада Додика“
  • „Немојте више да нам попујете, да нам говорите шта је потребно овом народу. Овај народ, као слободни народ на слободним изборима бира своје представнике. Ваш једини проблем је што не можете никако да поштујете вољу овог народа“

Амбасади САД у Сарајеву је изгледа једини проблем Милорад Додик, а не неко ко директно пријети ратом и насиљем у БиХ, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Истичући да је сраман коментар Амбасаде САД у Сарајеву о реаговању српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика на директне пријетње ратом и насиљем Бакира Изетбеговића, Ковачевић је рекао да су они увијек спремни да причају све најгоре о Додику, док се за друге тражи баланс и оправдање.

„Када Милорад Додик реагује на директну пријетњу ратом и насиљем Србима и Републици Српској и када у тој реакцији само каже да нас нико неће бројати и да ако било коме падне на памет да нас већ броји, да нас има довољно, онда на то добијемо реакцију да је због такве Бакирове пријетње услиједила неодговорна реакција Милорада Додика“, рекао је Ковачевић.

Он је додао да не зна на који начин више то да коментарише, јер када Додик да изјаву која је потпуно безопасна, која никога не вријеђа и која је у складу са Уставом БиХ Дејтонског споразума онда не траже било кога другог да би га ставили у баланс или да би правили баланс, него су спремни да говоре све најгоре о њему.

„Спремни су да му пријете, спремни су да му уводе санкције, једном, други пут, није битно колико пута, само да се осуди Милорад Додик. Али, када имамо Бакира Изетбеговића који директно говори о оружју, о војницима, о броју младих људи који ће да ратују и поново да убијају Србе и српску дјецу, онда је потребно опет да се стави у контекст Милорад Додик“, истакао је Ковачевић.

Он је рекао за АТВ да америчка Амбасада не треба ништа да осуђује јер је овај народ себи бирао представнике и не треба ићи против тога.

„Немојте више да нам попујете, да нам говорите шта је потребно овом народу. Овај народ, као слободни народ на слободним изборима бира своје представнике. Ваш једини проблем је што не можете никако да поштујете вољу овог народа. Почните да поштујете вољу овог народа, имаћемо онда коначно добре и нормалне односе какве би требали да имамо“, поручио је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар