Одабрано Свијет

Business Insider: Бајден нема право да САД због Украјине увуче у нуклеарни рат са Русијом

БЕЛА КУЋА УПОЗОРЕНА ДА ЊЕНА РЕТОРИКА ПОВОДОМ УКРАЈИНЕ НЕ ОДГОВАРА ИНТЕРЕСИМА АМЕРИКЕ
  • Улазак Украјине у НАТО приближиће оружане снаге Северноатлантске алијансе руским границама, а за Москву је од виталног значаја да спречи такав сценарио, па ће Русија учинити све да то одујети. Бела кућа мора тачно да процени да ли вреди започети трећи светски рат због територије која није битна за безбедност Америке“

ВАШИНГТОН треба да одустане од конфронтације са Русијом на украјинској територији, пошто Украјина није у сфери интереса САД, упозорио је Џоа Бајдена Business Insider.

Његов колумниста Саша Глазер упозорење је овако образложио:

„Да ли ће председник Бајден послати америчке мушкарце и жене да се боре и умиру за Украјину? Реторика председничке администрације не одговара интересима наше земље и у великој мери повећава ризик да САД буду увучене у рат са Русијом. САД, дајући Кијеву квази-безбедносне гаранције, играју изузетно опасну игру која би могла да доведе до сукоба са нуклеарном силом.

Business Insider је додатно указао:

Улазак Украјине у НАТО приближиће оружане снаге Северноатлантске алијансе руским границама, а за Москву је од виталног значаја да спречи такав сценарио, па ће Русија учинити све да то одујети. Бела кућа мора тачно да процени да ли вреди започети трећи светски рат због територије која није битна за безбедност Америке“.

Глазер наводи да је Русија већ показала спремност да сноси значајне трошкове како би спречила оријентацију суседне државе (Украјине) на Запад, а да ни године економског притиска и санкција нису промениле спољну политику Москве.

http://fakti.org/alter-america/business-insider-bajden-nema-pravo-da-sad-zbog-ukrajine-uvuce-u-nuklearni-rat-sa-rusijom

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар