Свијет

Марковић Амфилохију понудио неприхватљиво: „Дијалог о коришћењу цркава и манастира“

КНЕЖЕВИЋ ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ЂУКАНОВИЋА ЗБОГ ВРЕЂАЊА СРПСКОГ НАРОДА
  • Ђукановићев антисрпски и антиправославни режим, за којег су мирне литије „лудачки покрет који руши Црну Гору“, лукаво тактички нуди преко Душко МАРКОВИЋА: „Вријеме је и прилика да се још снажније посветимо слози, заједништву и изградњи повјерења, а нарочито унутар православне конфесије, као најбројније. Влада ту прилику види и препознаје, и биће јој снажно посвећена
  • И прецизира: „Спремни смо да још једном заједнички сагледамо најбоља рјешења за примјену чл. 62-64 Закона, те да свакако кроз дијалог и могућно консензус, отклонимо сваку дилему и сумњу око коришћења цркава, храмова и манастира, односно њихове будуће намјене

ПРЕМИЈЕР режима Мила Ђукановића – Душко Марковић –  упутио је митрополиту црногорско-приморском Амфилохију позив на дијалог“.

На званичном Твитерналогу своје владе објавио је:

„Вријеме је и прилика да се још снажније посветимо слози, заједништву и изградњи повјерења, а нарочито унутар православне конфесије, као најбројније. Влада ту прилику види и препознаје, и биће јој снажно посвећена. Спремни смо да још једном заједнички сагледамо најбоља рјешења за примјену чл. 62-64 Закона, те да свакако кроз дијалог и могућно консензус, отклонимо сваку дилему и сумњу око коришћења цркава, храмова и манастира, односно њихове будуће намјене“, навео је Марковић у писму митрополиту Амфилохију.

Режим преко Марковића, дакле, нуди само „дијалог“ о „коришћењу цркава, храмова и манастира, односно њиховој будућој намјени“.

Ово је унапред пеприхватљиво јер оставља на снази главно и најнеприхватљивије: антисрпска и антиправославна држава, која је зајахала Црну Гору, има намеру да постане власник цркава и манастира и да епархије СПЦ – како је синоћ у Тивту потврдио сан Ђукановић – сатерује у своју антисрпску, антисветосавску „црногорску православну цркву“.

Ово не би било прихватљиво ни пре почетка молитвеног протеста који буја и шири се.

И већ је толико ојачао да иза његових `леђа` Душко Кнежевић покушава да заврши своје `послиће` против Ђукановића и његове банде на власти.

Кнежевићева одбрана поднела је, наиме, кривичну пријаву ВДТ-у у Подгорици против Предсједника Црне Горе Мила Ђукановића због извршења кривичног дјела изазивање националне расне и вјерске мржње из члана 370 став 4 Кривичног законика Црне Горе и то због тешке увреде упућене српском народу.

У саопштењу о поднетој пријави, које је потписо Кнежевићев бранилац Здравко Ђукановић, стоји да је предсједник Црне Горе кривично дјело извршио дана 27.01.2020. године у Тивту на (сједници) ОО ДПС Црне Горе приликом излагања о Закону о слободи вјероисповјести којим се де факто отима имовина СПЦ у Црној Гори, на начин што је тешко увриједио грађане Црне Горе, православне вјероисповјести посебно српски народ, назвавши га `лудачким покретом`, подстичући јавно насиље и мржњу према српском народу и то као Предсједник Црне Горе, злоупотребом положаја.

У саопштењу још пише: „Као Предсједник Црне Горе на овај начин је тешко увриједио око двије стотине хиљада припадника православне вјероисповести који од 26.12.2019. године учествују у мирним протестима... Ово кривично дјело је извршио у моменту када је двадесетогодишњи младић српске националности нападнут у центру Подгорице.

http://fakti.org/njegosevi-srbi/milo-preko-markovica-amfilohiju-ponudio-neprihvatljivo-dijalog-o-koriscenju-crkava-i-manastira

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар