Свијет

Њујорк постао нови епицентар епидемије – заражен сваки хиљадити

ВИРУС СЕ ШИРИ БРЖЕ НЕГО У ИТАЛИЈИ И ИРАНУ – ПЕТ ПУТА БРЖЕ НЕГО У СЈЕДИЊЕНИМ ДРЖАВАМА
  • Главни хирург САД Џером АДАМС: «Желим да Америка зна да ће током ове недјеље све постати лоше. Неки у Њујорку и даље посјећују  Национални мол, а неки су на плажама Калифорније. Не желимо да други амерички градови иду путем Њујорка који је постао центар епидемије у нашој земљи»
  • Засад нема ограничења кретања становника на територији града, али се свима савјетује да остану код куће. Градоначелник Бил де Блазио затворио је школе у Њујорку 15. марта – тек послије доста притисака, а сада је изјавио да не треба очекивати да се ђаци и студенти врате у зграде прије 20. априла. Организована је онлајн настава

ГРАД Њујорк је нови епицентар заразе корона вирусом, јер је ту регистрована трећина позитивних у САД, а вирус се шири пет пута брже него у другим дијеловима земље.

Брже него у Италији и Ирану.

Један од хиљаду становника шире територије града већ је заражен, изјавила је координаторка Радне групе за борбу против корона вируса, др Дебора Биркс.

Густина становника један је од највећих проблема града у овом тренутку, пише The New York Times, додајући да је у Њујорку већ сада проценат заражених већи него у Италији.

Разлог је градски превоз и гужве у њему, изузетно посјећени јавни паркови и зграде које изгледају као кошнице. Гувернер државе Њујорк Ендру Куомо наредио је болницама да смјеста увећају капацитете за пријем заражених за 50 одсто.

Само у понедјељак пријављено је нових 5.000 случајева, што је број заражених подигло на 21.689 у ширем рејону, док их је у самом граду 13.119.

Од Ковида-19 у граду је до синоћ преминуло 125 људи.

Главни хирург САД Џером Адамс упозорио је критикујући сународнике који не поштују препоруке да остану у кућама и становима:

«Желим да Америка зна да ће током ове недјеље све постати лоше. Неки у Њујорку и даље посјећују   Национални мол, а неки су на плажама Калифорније. Не желимо да други амерички градови иду путем Њујорка који је постао центар епидемије у нашој земљи».

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар