Одабрано Свијет

Ноћни телефонски разговор Еспера и Шојгуа, Трамп сања о „одлучујућем удару“

МИНИСТРИ ОДБРАНЕ РАЗГОВАРАЛИ О СИРИЈИ, СТАТЕШКОЈ СТАБИЛНОСТИ И КОНТРОЛИ ОРУЖЈА
  • Доналд Трамп тврди да су оружане снаге САД толико моћне да могу да у сваком тренутку изведу „одлучујући удар“. Амерички лидер није прецизирао ни по коме би био нанет такав удар, ни шта би могао бити разлог… Али, пошто је рекао да се Америка одсад „фокусирати на велику сцену“, јасно је да је на уму имао Русију и Кину

НА иницијативу америчке стране, минуле ноћи дошло је до телефонског разговора између министара одбране Сједињених Државе и Руске Федерације – Марка Еспера и Сергеја Шојгуа.

Незванично, главне теме су биле Сирија, стратешка стабилност у свету и контрола наоружања.

У септембру је између Еспера и Шојгуа дошло до „бесконтактног дуела“.

Шеф Пентагона је изјавио да Русија треба да промени понашање и да почне да фгункционише као „нормалнија земља“ – да би САД са њом сарађивале.

Шојгу му је на то поручио: „Ако је оно што САД  раде мера нормално – ми радије остајемо ненормални“.

Телефонски разговор министара одбране главних нуклеарних сила уследио је само пет сати након што је председник САД – Доналд Трамп – обзнанио свету да су оружане снаге његове земље толико моћне да могу да у сваком тренутку изведу „одлучујући удар“.

На ту тему је додатно рекао: „Када сам дошао на власт, наше трупе су биле потпуно исцрпљене. Сада су наше оружане снаге моћније него икада досад. Бескрајне глупе ратове смо завршили! Сада ћемо се фокусирати на велику сцену, знајући да увек можемо нанети одлучујући удар“.

Амерички лидер није прецизирао ни по коме би био нанет такав удар, ни шта би могао бити разлог…

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/nocni-telefonski-razgovor-espera-i-sojgua-tramp-sanja-o-odlucujucem-udaru

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар