Свијет

Пенс признао да САД немају намјеру да Сирији врате њену нафту

ОБЈАВИО ДА ЋЕ ЗА ТО КОРИСТИТИ „НАЈТЈЕШЊУ САРАДЊУ“ СА СВОЈИМ САВЕЗНИЦИМА КУРДИМА
  • Тандему Трамп-Пенс би и Хилари Клинтон позавидјела на формули `ваша нафта је наша нафта`: „Сједињене Државе неће дозволити да налазишта нафте на сјеверу Сирије дођу у руке Русије, Ирана или владе те земље. Немајте илузије: предсједник Трамп је одлучио да америчке снаге остану у Сирији. Ми ћемо те снаге користити за обезбјеђивање  нафтних поља на сјеверу Сирије“

АМЕРИЧКА Доналда Трампа ради добар дио онога што би радила Америка Хилари Клинтон. Могуће је да то чини да би опстао у Бијелој кући, али чини.

Не само да је почео да враћа трупе у Сирију, него је ствари већ довео дотле да је потпредсједник САД, Мајкл Пенс, објавио да САД нафтна поља Сирије немају намјеру да испуштају испод своје контроле.

Зна Пенс, наравно, више него добро да су амерички војници у Сирији агресори и окупатори, али му то није нимало сметало да објави:

„Сједињене Државе неће дозволити да налазишта нафте на сјеверу Сирије дођу у руке Русије, Ирана или владе те земље. Немајте илузије: предсједник Трамп је одлучио да америчке снаге остану у Сирији. Ми ћемо те снаге користити за обезбјеђивање  нафтних поља на сјеверу Сирије“.

Тако тандем Трамп-Пенс!

Своју агресију покушавају да оправдају прозивањем Русије и Ирана. А Москва и Техеран са сиријском нафтом желе само једно: да се она врати свом законитом власнику – држави Сирији и њеној влади у Дамаску.

Русија и Иран имају толико своје нафте да им ничија туђа није потребна.

Пенс је, иначе, открио да амерички пљачкаши опет имају намјеру да те своје планове реализују преко сиријских Курда:

„Најтјешње ћемо сарађивати са својим курдским савезницима да би било сигурно да приходи од продаје те нафте неће доћи у руке Ирана, да неће доћи у руке режима, нити у руке Русије“.

Све је, као што се види, пљачкашки веома просто: може само у америчке руке, а нешто ћемо дати и Курдима

Министарсво одбране Русије је однос Вашингтона према сиријској нафти назвало „међународним државним бандитизмом“.

http://fakti.org/alter-america/pens-priznao-da-sad-nemaju-nameru-da-siriji-vrate-njenu-naftu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар