Свијет

Помпео посавјетовао Кинезима да устану против власти своје комунистичке партије

ОЦИЈЕНИО ДА КИНЕЗИ ЖИВЕ ПОД ВЛАШЋУ ЛЕЊИНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ И ДА МОРАЈУ ДА СВИ МИСЛЕ ИСТО
  • „То није будућност коју ја желим. То није будућност коју желе друге демократе. А то није будућност коју жели народ Кине. Слободољубиви народ Кине не жели тај модел“
  • Руски сенатор Алексеј ПУШКОВ, који је познати американолог:„Моје је мишљење да се многима у свијету не свиђа Мајк Помпео. А боље би му било да се замисли над овим што се дешава у САД које се налазе у дубокој политичкој кризи, са расколом у друштву у којем се шири мржња, са хистеричним медијским кампањама и покушајем импичента шефа државе из чиста мира“

УЗАЛУД је Доналд Трамп објављивао цијелом свијету – посљедњи пут на засједању Генералне скупштине УН – да САД  више неће учити друге народе демократији нити им прописивати како треба да живе.

Тога се не придржавају ни њгови најближи сарадници.

Државни секретар САД Мајк Помпео само што је поручио Кинезима – додуше, не сасвим директно – да устану против своје комунистичке партије и свог државног и друштвеног уређења.

Изјавио је да будућност коју нуди Комунистичка партија Кине није по вољи кинеског народа. Признао је и да се ни њему самом не свиђа.

Шеф Стејт департмана је садашње уређење у Кини описао као „владавину једне лењинистичке партије под чијом влашћу сви морају да мисле и делују у складу са оним што жели комунистичка елита“. У наставку је био сасвим отворен:

„То није будућност коју ја желим. То није будућност коју желе друге демократе. А то није будућност коју жели народ Кине. Слободољубиви народ Кине не жели тај модел“.

Претходно је потпредсједник САД изјавио да је Кина стратешки и економски супарник САД.

Руски сенатор Алексеј Пушков, који је познати американолог, поводом свега овога је рекао:

„Моје је мишљење да се многима у свијету не свиђа Мајк Помпео. А боље би му било да се замисли над овим што се дешава у САД које се налазе у дубокој политичкој кризи, са расколом у друштву у којем се шири мржња, са хистеричним медијским кампањама и покушајем импичента шефа државе из чиста мира“.

Пушков додатно наглашава: „Зато би Помпеу и америчкој владајућој класи боље било да не размишљају о демократији у Кини него о томе како да нормализују политички живот у САД“.

Помпео је, иначе, изјавио да у јулском телефонском разговору између Трампа и предсједника Украјине Владимира Зеленског није било ничега што би се могло тумачити као „уцјењивање Кијева“

На овај начин је одреаговао на свједочење сарадника Савјета безбједности при Бијелој кући Александера Виндмана да су из објављеног стенограма тог разговора Трампа и Зеленског биле „испуштене“ (уклоњене) неке најбитније ријечи.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар