Odabrano Svijet

Rusija ponudila Turskoj svoje nadzvučne lovce Su-35S generacije 4++

I MNOGI AMERIČKI VOJNI EKSPERTI SMATRAJU DA JE TAJ AVION SUPERIORAN NJIHOVOM F-35
  • Turska je odbijanjem da se odrekne ruskih S-400 prešla jedan Rubikon. Ako počne da kupuje rusku vojnu avijaciju – preći će i drugi. Jer, za S-35S uslediće u tom slučaju ruski lovci-bombarderi pete generacije Su-57
  • Sa njima i sa S-400 Turska preko noći postaje samostalna veličina unutar NATO. I najveća sila posle SAD, Velike Britanije i Francuske

DRŽAVNA vojna korporacija Rusije – „Rosteh“ – objavila je da je spremna da Turskoj isporučuje lovce Su-35S umesto američkih F-35.

Njen generalni direktor Sergej Čemezov dodatno je ukazao:

„Ako naše turske kolege to budu htele, spremni smo da pregovaramo o isporuci Su-35S.“

Čemezov to nije pomenuo, ali je činjenica da i neki američki vojni eksperti priznaju da je Su-35S, iako pripada generaciji 4++, bolji avion od F-35. Možda ne samo zbog „dobrog poslovnog tona“.

Vašington tek što je (juče popodne) objavio da Ankaru – zbog kupovine ruskih zenitnih raketnih sistema S-400 – izbacuje iz programa proizvodnje F-35. A Ministarstvo spoljnih poslova Turske pozvalo državni vrh SAD da povuče tu odluku.

Nadzvučni Su-35S proizvodi se na bazi čuvenog Su-27. Masa mu je  19 tona, može da uzleti do 20 kilometara u visinu.

To je borbeni jednosed koji može da leti brzinama do 2.500 kilometara na sat.

Naoružan je topom od 30 mm i do osam tona raketa i bombi različitih tipova.

Turska je odbijanjem da se odrekne ruskih S-400 prešla jedan Rubikon. Ako počne da kupuje rusku vojnu avijaciju – preći će i drugi. Jer, za S-35S uslediće u tom slučaju ruski lovci-bombarderi pete generacije Su-57.

Sa njima i sa S-400 Turska preko noći postaje samostalna veličina unutar NATO. I najveća sila posle SAD, Velike Britanije i Francuske.

A sasvim je moguće i da će dobrovoljno ili pod pritiskom napustiti zapadnu vojnu alijansu, oslonivši se na svoju povećanu vojnu moć i koristeći manevarski prostor unutar sveta koji se oslobađa američke hegemonije.

http://fakti.org/oruzje/rusija-ponudila-turskoj-svoje-nadzvucne-lovce-su-35-s-generacije-4-%2B%2B

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar