Одабрано Свијет

Шојгу: НАТО границама Русије примиче 40.000 војника и 15.000 јединица тешког наоружања

ЛАВРОВ БЕРЛИНУ: ДАЋЕМО ВАМ ПОДАТКЕ О КОНЦЕНТРАЦИЈИ СВОЈИХ СНАГА КАД НАМ ДАТЕ ПОДАТКЕ О НАВАЉНОМ
  • Руски министар одбране рекао у Североморску: „Сада се америчке трупе пребацују из континенталних дијелова Сјеверне Америке преко Атлантика у Европу. Те трупе се преко Европе крећу ка нашим границама. Главне снаге сконцентрисане су у региону Црног мора и на Балтику“

АМЕРИКАНЦИ и њихови НАТО-савезници – највише Њемачка, Пољска, Француска и Велика Британија – не престају да оптужују Русију да концентрише војне снаге на Криму и око граница Украјине.

Њемачка министарка одбране, Анегрет крамп-Каренбауер, чак је затражила од Москве да открије подробности тог „опкољавања Украјине“. на то јој је Сергеј Лавров поручио: може, ако откријете податке које скривате о Алексеју Наваљном…

Ово је нека врста „дипломатског мачевања“, а много је потенцијално експлозивније ово што је Сергеј Шојгу рекао о „примицању трупа и ратне технике САД и НАТО границама Русије“:

„Сада се америчке трупе пребацују из континенталних дијелова Сјеверне Америке преко Атлантика у Европу. Те трупе се преко Европе крећу ка нашим границама. Главне снаге сконцентрисане су у региону Црног мора и на Балтику“.

Министар одбране РФ рекао је ово на савјетовању у Североморску.

Прецизирао је ће у близини територије Руске Федерације бити нагомилано 40.000 војника и 15.000 јединица наоружања и војне опреме.

Укључујући стратешку авијацију.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар