Одабрано Свијет

The New York Times: Рат у Украјини може се за САД и Бајдена претворити у – други Вијетнам

КОЛДВЕЛ: РУСКА ОПЕРАЦИЈА ПРЕТВОРИЛА СЕ У ИСЦРПЉИВАЊЕ У КОЈЕМ УКРАЈИНА - ГУБИ
  • Водећи амерички дневни лист објавио: САД не дозвољавају Кијеву да преговара са Москвом. Уместо режима Владимира Зеленског, сада су САД и председник Џо Бајден главни антагонисти Русије. Украјинска армија се у већини својих акција ослања на америчке информационе мреже, а употреба све напреднијег наоружања захтева присуство америчких стручњака на бојном пољу

Извор: Факти

РУСИЈА и Украјина би могле да седну за преговарачки сто, али Вашингтон намерно то не дозвољава и постаје главни противник Москве, оценио је The New York Times .

Исти амерички лист наводи и да одлука Запада да Кијев снабдева модерним тенковима прети ескалацијом сукоба до размера Другог светског рата.

Аутор анализе Кристофер Колдвел опомиње своје у Вашингтону:

„Руска специјална операција претворила се у борбу на исцрпљивање у којој Украјина губи. Борбе засад подсећају на битке из Првог светског рата: војници покушавају да пробију релативно стабилне линије фронта. А у сукобима тог типа најчешће побеђује онај ко рационално користи ресурсе. У овом случају је то Русија на чијој су страни и демографски и економски показатељи“.

The New York Times процењује да одлука Запада да Кијеву испоручи савремене тенкове „диже конфронтацију на нови ниво“:

„То је покушај да се историја премота уназад: да се направи скок од позиционих битака Првог светског рата ка активним операцијама Другог светског рата. Вашингтон намерно „замењује“ противника Москве: уместо режима украјинског председника Владимира Зеленског, сада су САД и председник Џо Бајден главни антагонисти Русије“.

Колдвел посебно указује да се украјинска армија у већини својих акција ослањала на „америчке информационе мреже. И додаје:

„Са становишта Русије, њој главна претња долази од САД, а не од Украјине. Ситуацију може још више погоршати стављање на располагање Оружаним снагама Украјине тенкова Абрамс. Осим тога, употреба све напреднијег наоружања захтева присуство америчких стручњака на бојном пољу. САД ризикују сукоб у Украјини претворе у други Вијетнам“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар