Свијет

Вучић и Нетањаху са Путином на челу московског Бесмртног пука

У МОСКВИ ОКУПИО ОКО МИЛИОН ЉУДИ, У СЕВАСТОПОЉУ 50.000, У ГРАДОВИМА УРАЛА 300.000
  • Предсједник Србије носио фотографију дједе, израелски премијер – Хероја СССР Волфа Виленског
  • Бесмртни пук је стигао и до Вијетнама. У Њемачкој је прошао кроз 20 градова. Први пут и кроз Загреб
  • У Кијеву је дошло до напада на колону Бесмртног пука који је Петар Порошенко претходно назвао „филијалом Оружаних снага Русије“
  • У грузинском граду Батумију дошло је до физичког сукоба учесника у манифестације Бесмртни пук и присталица Михаила Сакашвилија

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић данас је заједно с руским предсједником Владимиром Путином и премијером Израела Бењамином Нетањахуом предводио колону Бесмртни пук која је прошла центром Москве.

Вучић је, како је раније најављено, носио слику свог дједе, а Путин свог оца.

Са портретом дједе у колони је био и градоначелник Москве Сергеј Собјањин.

Нетањаху је носио слику Хероја СССР Волфа Виленског који је посљедњих година живио у граду Бат-Јам јужно од Тел Авива.

Учесници акције, под покровитељством Кремља, носили су слике својих предака који су учествовали у Другом свјетском рату, како га у Русији називају – Великом отаџбинском рату.

У манифестацији учествује око милион људи.

Путин је на челу Бесмртног пука у Москви већ четврти пут, а о његовој важности је данас рекао:

„Девети мај обједињује историјом јунаштва све наше генерације. Свака наша породица има своје хероје. Они живе у нашим срцима. Они су са нама у колонама Бесмртног пука“.

Путинов отац – Владимир Спиридоновић – учествовао је у одбрани Лењинграда иако је имао медицинску поштеду да избјегне одлазак на фронт. Био је тешко рањен у обдрани Невског Пјатачка, стратешки важне одбрамбене тачке која је била важна за каснији пробој блокаде сјеверне руске престонице.

Путинов старији брати је 1942-ге умро од дифтерије.

Бесмртни пут је прошао током дана свим градовима Русије.

Санкт Петербург

Примјера ради, у Севастопољу је у колонама било 50.000 људи. На Камчатки их је било око 35.000. У градовима Урала – преко 300.000.

Беесмртни пук је стигао и до Вијетнама. У Њемачкој је прошао кроз 20 градова. Први пут и кроз Загреб.

У Кијеву је дошло до напада на колону Бесмртног пука који је Петар Порошенко претходно назвао „филијалом Оружаних снага Русије“.

У грузинском граду Батумију дошло је до физичког сукоба учесника у манифестацији Бесмртни пук и присталица Михаила Сакашвилија.

Вучић и израелски премијер, који су једини страни званичници ове године, претходно су били гости на војној паради поводом Дана побједе и свечаном пријему који је организовао Путин у Кремљу.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар