Одабрано Свијет

Washington Times: Русија и Кина једним ударцем могу бацити САД на колена

ЗАБРИНУТОСТ АМЕРИЧКИХ СТРУЧЊАКА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ МРЕЖУ И СТРАТЕШКУ ИНФРАСТРУКТУРУ
  • Лист преноси да амерички стручњаци страхују да сваки озбиљан напад са коришћењем електромагнетних таласа може да искључи комуникациони систем САД, као и водоснабдевање и канализацију, транспорт и трговину
  • Питер Винсент ПРАЈ: „Постоји реална претња да се рат (против САД) може добити једним ударцем уз помоћ електромагнетног напада. У комбинацији са сајбер нападима и физичком саботажом. Русија, Кина и Северна Кореја то оружје виде као најреволуционарније у историји“

РУСИЈА и Кина могу једним ударцем бацити Сједињене Државе на колена – објавио је Washington Times преносећи ставове и закључке са аналитичке конференције која се бавила рањивошћу америчков енергетског система и друге критичне инфраструктуре“.

Основно упозорење учесника тог скупа гласи: сада је критичан тренутак за Сједињене Државе ако желе да избегну потенцијални сценарио Судњег дана.

Washington Times преноси да амерички стручњаци страхују да сваки озбиљан напад са коришћењем електромагнетних таласа може да искључи комуникациони систем САД, као и водоснабдевање и канализацију, транспорт и трговину.

У САД се о овој опасности већ дуже говори, али је страховања појачало недавно шокантно кинеско тестирање хиперсоничног оружја које Пекингу омогућава Сједињене Државе оставе без струје и са поремећеним снабдевањем храном и водом.

Зазиру да је Кина стекла могућност и да „моћним енергетским ометањем наруши комуникацију унутар оружаних снага САД“.

На конференцији је Питер Винсент Прај рекао: „Постоји реална претња да се рат (против САД) може добити једним ударцем уз помоћ електромагнетног напада. У комбинацији са сајбер нападима и физичком саботажом. Русија, Кина и Северна Кореја то оружје виде као најреволуционарније у историји“.

Прај је још додао: „Нападом на технолошку Ахилову пету земље као што су Сједињене Државе, можете је бацити на колена без потребе да се борите против маринаца, са нашом морнарицом иваздухопловством. Чак и да победите у рату за 24 сата. Само са једним сајбер-нападом у комбинацији са електромагнетним ударом“.

У САД су – како се чуло – решили да целу своју цивилну електричну мрежу доведу до стандарда заштите који користи војска.

„То није технолошки проблем. То је политички проблем. Поготово што Кина наставља да активно улаже у своје програме везане за електромагнетне таласе“ – оценио је Прај.

http://fakti.org/alter-america/washington-times-rusija-i-kina-jednim-udarcem-mogu-baciti-sad-na-kolena

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар